אחרי שהובילה את הפועל באר שבע לאליפות שישית בתולדותיה ורביעית בקדנציה שלה במועדון, הבעלים אלונה ברקת התייצבה אתמול בלילה (שלישי) למסיבת העיתונאים החגיגית של האלופה הנכנסת, עם חיוך גדול על פניה. בין היתר, היא התייחסה בקצרה לעתידו של המאמן רן קוז'וך, להשוואה בין האליפות הנוכחית לאליפויות תחת ברק בכר, לשאיפה ללכת רחוק באירופה בעונה הבאה, וגם לאיומים שספגה ברשתות החברתיות ובטלפון האישי שלה לאורך הימים האחרונים.
על עתידו של קוז'וך אמרה ברקת בקצרה: "יש לנו גמר גביע נגד מכבי תל אביב ביום שלישי. אנחנו נשב, תאמין לי, אני מכירה את הסוכן שלו מצוין".
על ההחלטה שלא "לזרום" עם חזרת הליגה בזמן פגרת המלחמה, הוסיפה: "אני לא זרמתי עם זה, מכיוון שידעתי כמה עומס יהיה על השחקן הישראלי. תראו כמה פציעות יש לשחקנים, זה לא פשוט לעמוד בעומסים האלה. אנחנו כמעט ולא התאמנו, הצוות רק עשה טקטיקה, ובעיקר עבד על פאן ועל לאושש את השחקנים. היינו עסוקים בעיקר בהתאוששות".
על ההשוואה בין האליפות הזו לאליפויות הקודמות שלה עם הפועל באר שבע, אמרה: "השנה הקושי מאוד מאוד גדול, גם מנטלית, להיות בתקופה כזו שהמדינה שלנו במצב כל כך מאתגר וקשה, למצוא את הכוחות... היינו צריכים למצוא אותם. זו בעיקר הייתה עבודה מנטלית להרים את עצמנו, וזה היה מאוד מאתגר. מגיע פה לאנשים, לאוהדים ולשחקנים שנתנו הכול. הצוות עבד כל כך קשה. אתה יודע מה זה להגיע כשיש טילים ואתה עושה את הנסיעות האלה? אתה יודע כמה פעמים עצרתי בכבישים בצד? תקופה מאוד מאוד מאתגרת, ואני שמחה שבסופו של דבר זכינו ושהייתה תמורה לכל המאמץ שהיה פה כל העונה".
על רצף ארבעת משחקי החוץ בפלייאוף העליון, אמרה: "הפועל באר שבע מתמודדת עם מה שהיא צריכה להתמודד. מעולם לא הסתכלנו על לוח משחקים, לא על מה אמרו בתקשורת ולא על מה אמרו קבוצות יריבות - זה מעולם לא עניין אותנו. את כל האנרגיה שלנו השקענו פנימה, בבית. בסוף, כל קבוצה שמגיעה למצב שהיא תלויה במישהו אחר - זו בעיה שלה. אנחנו כל הזמן שאפנו להיות תלויים בעצמנו, ואני שמחה שעשינו את זה בזכות עצמנו. מעולם לא עניין אותנו שום דבר חוץ מהפועל באר שבע".
על החוזק של הקבוצה העונה היא הוסיפה: "מי שראה את הגולים שלנו, ראה את שחקני הספסל - כמה הם קופצים, רצים ומפרגנים. מי שראה את ניב אליאסי, רץ לאופיר מרציאנו, מחבק אותו, מרים אותו ושמח איתו - זה הכוח של קבוצה. התברכנו, ואני מקווה שנמשיך להתברך".
על האיומים שספגה בימים האחרונים ברשתות החברתיות, סיפרה: "המדינה שלנו חווה קושי. לצד דברים מופלאים בחברה שלנו, שהתגלתה בשיא תפארתה מאז 7 באוקטובר, מה שחוויתי מיום שלישי היה מבול של שיחות, הודעות וואטסאפ, טלפונים - לא יכולתי להרים טלפון כי כל פעם שהרמתי אותו הייתה שיחה נכנסת ויוצאת. קללות... אנחנו מתעסקים בספורט, בלעשות שמח ובלעשות טוב. מי שטוב - ינצח. בואו ניקח את הדברים בפרופורציה. הכדורגל הישראלי הראה המון דברים מופלאים בעונות האחרונות. בואו לא ניתן לקומץ אנשים, שנמצאים באמוציות, לקחת אותנו למקומות לא טובים. אנחנו אוהבים אחד את השני, ואנחנו אוהבים את כולם. בסוף יש מגרש כדורגל, ושם נקבעות התוצאות. לכל דבר אחר אין מקום בכדורגל, בחברה שלנו ובמדינה שלנו. כולם צריכים לקחת צעד אחורה. אני 20 שנה בכדורגל הישראלי, כבר לקחתי אליפויות, אבל דבר כזה מעולם לא חוויתי".
על השאיפות לליגת האלופות, סיכמה: "המטרה שלנו היא לנצח ביום שבת ולנצח ביום שלישי - פרה פרה. אנחנו רוצים לשאוף הכי גבוה שאנחנו יכולים. אירופה היא חוויה מדהימה ואנחנו מאוד מאוד רוצים את זה".
