וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רן קוז'וך: "אני לא מעכל". אלונה ברקת: "מאמינה שימשיך איתנו"

עודכן לאחרונה: 19.5.2026 / 23:49

מאמן הפועל באר שבע אחרי הזכייה המתוקה באליפות: "למדנו ממה שקרה בעונה שעברה. דן ביטון ריגש בחדר ההלבשה". מתי יחתום?

תקציר: הפועל באר שבע - מכבי תל אביב 2:4/ספורט 1

הפועל באר שבע עשתה זאת! הקבוצה מבירת הנגב זכתה הערב (שלישי) באליפות שישית בתולדותיה מחזור אחד לפני סיום הפלייאוף העליון, כשניצחה את מכבי תל אביב 2:4 והוכתרה בזכות ה-0:0 של בית"ר ירושלים עם הפועל פתח תקוה במשחק המקביל. איגור זלאטנוביץ' (18), קינגס קאנגווה (28), זאהי אחמד (77) ומיגל ויטור (80) השלימו ערב ענק בטרנר. חגיגות האליפות ייערכו ב-27 במאי, אחרי גמר הגביע, בכיכר העיריה.

"אני לא מעכל", אמר רן קוז'וך הנרגש. "חלמנו על זה, עבדנו קשה בשביל זה - כל המועדון, מאלונה דרך הצוות המקצועי, הרפואי, השחקנים, לכל אחד יש פה נגיעה. נבנינו ממה שקרה בעונה שעברה, השתמשנו ברגעים האלה. יכולנו לתרץ ולהגיד שלא נתנו לנו עד הסוף, אבל בחרנו שלא לעשות את זה ולא להתעסק בדברים שלא תלויים בנו. למדנו ממה שהיינו צריכים ללמוד כדי לבוא למשחקים כאלה ולדעת להביא אותם".

המאמן המאושר הוסיף ואמר: "אחרי בית"ר ירושלים, זו פעם ראשונה שהתייחסתי לטבלה. אמרתי לשחקנים - גם בשנה שעברה וגם השנה היינו שם ואיבדנו את זה. אנחנו לא נאבד את זה הפעם. מה שמייחד את הקבוצה הזאת זה שגם השחקנים שלנו - שקצת מדברים עליהם בזלזול - גם הם עשו התקדמות. אולי הם היו בקבוצות גדולות, אבל האליפות היא שלהם. אולי עזרנו להם להתפתח, אבל אי אפשר שלא לתת להם את הקרדיט".

על עתידו: "אלונה היתה שם בשבילי הרבה פעמים, גם בעונה שעברה, היא עמדה לצדי. אני מאוד אשמח להישאר, מרגיש פה בבית. יש לנו עוד הרבה לאן להתקדם, אם ירצה השם זה יקרה".

צפו בשחקני הפועל באר שבע מפתיעים את קוז'וך במסיבת העיתונאים

שחקני הפועל באר שבע חוגגים אליפות עם רן קוז'וך/יניב טוכמן
איזו קבוצה!/דני מרון
אושר עילאי. ברקת/דני מרון

קוז'וך הוסיף וחשף: "בחדר ההלבשה תכננתי נאום, ואז הגיע ווינר על, שזו שערוריירה שהוא לא מועמד לתואר שחקן העונה, וקוראים לו דן ביטון. מהרגע שהוא יצא החוצה, הוא היה שם בשבילנו בכל כך הרבה רגעים - וגם אנחנו בשבילו. הוא ביקש לדבר. כשהוא דיבר, לא היה מה להגיד. ההתרגשות, הצמרמורת, תחושת האחריות. הוא ספורטאי ענק ואני מאחל לו לחזור אלינו כמה שיותר מהר. הוא עוד יהיה שחקן העונה בישראל, אני בטוח".

במסיבת העיתונאים הוסיף קוז'וך: "אני מאוד נהנה פה, זו משפחה אחת גדולה. התקרה שלנו עדיין לא הגיעה, אנחנו יכולים לעשות הרבה דברים קדימה. אני כל כך שמח בשביל תושבי הדרום, המשפחות השכולות, הרגע הזה מגיע לתושבי הדרום".

אלונה ברקת: "אני מאמינה שרן קוז'וך ימשיך, אמרנו שנדבר בסוף העונה והיא עוד לא הסתיימה. יש לנו עוד משחק, עוד גביע, נסיים את זה ונדבר. בעזרת השם הכל יהיה טוב. דן ביטון מאוד ריגש אותנו בחדר ההלבשה, הוא קפטן אמיתי. אני בעננים, ב-2:2 לא נשמתי. הזכייה הזאת היא של כולם".

עוד בוואלה

אחרי האליפות: תימצא הנוסחה להשארת רן קוז'וך בהפועל באר שבע?

לכתבה המלאה

אחרי עונה כזאת, קשה לוותר עליו. קוז'וך/דני מרון

אור בלוריאן הוסיף: "אני חושב על הימים הפחות טובים שהיו לי בקריירה ואני מודה לרן, הוא נתן לי דף חלק. אין ספק שזה הרגע הכי שמח בחיים שלי. אין מאושר ממני לעזוב עם תואר, אני מקווה שנביא גם את הגביע". גיא מזרחי אמר: "זה מסע מטורף של שנתיים, עמדנו בזה".

משחקי המחזור האחרון

  • שבת, 18:00: הפועל פתח תקוה - מכבי תל אביב (ספורט4)
  • שבת, 21:00: הפועל באר שבע - מכבי חיפה
  • שבת, 21:00: בית"ר ירושלים - הפועל תל אביב

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully