אחרי שקיבל בטקס לפני המשחק את תואר ה-MVP השני ברציפות שלו ב-NBA, שיי גילג'ס-אלכסנדר לא הצליח להציג את הרמה הגבוהה שמצופה ממנו במשחק הפתיחה המותח של גמר המערב. "להגנה החונקת של סן אנטוניו ספרס היה חלק גדול בקשיים של גילג'ס-אלכסנדר", נכתב ב-ESPN אחרי ההפסד 122:115 בשתי הארכות, "הספרס שלחו שוב ושוב דאבל-טים לעבר גילג'ס-אלכסנדר. ויקטור וומבניאמה, שנבחר פה אחד לשחקן ההגנה של השנה, עזב לעיתים את שחקני הפינה כדי לשמור על הצבע ולהגן על הטבעת".
וזה עבד מצוין: גילג'ס-אלכסנדר סיים עם 24 נקודות ו-12 אסיסטים ב-51 דקות, אך קלע רק 7 מ-23 מהשדה ואיבד ארבעה כדורים, הרבה מתחת לסטנדרטים היעילים הרגילים שלו. "אנחנו פשוט צריכים להיות טובים יותר, ואני במיוחד", אמר גילג'ס-אלכסנדר, שהפך לשחקן ה-14 בתולדות ה-NBA שזוכה בשני תארי MVP רצופים. "אני חייב להיות טוב יותר, במיוחד מול קבוצה ברמה הזאת. אין מה להוסיף".
אלכס קארוסו ניצל את העובדה שוומבניאמה עזב אותו לא פעם וקלע 8 מתוך 14 ניסיונות לשלוש בדרך לשיא קריירה בפלייאוף של 31 נקודות. אבל הספרס מוכנים לשלם את המחיר הזה כדי למנוע מגילג'ס-אלכסנדר - השחקן הראשון מאז מייקל ג'ורדן שמעמיד ממוצע של לפחות 30 נקודות במשך ארבע עונות רצופות - להיכנס לקצב.
"אני יודע למה החברים שלי מסוגלים, ולמה אנחנו מסוגלים כקבוצה כשאנחנו מביאים את זה", אמר גילג'ס-אלכסנדר. "זה פשוט מצער שלא הצלחתי להביא את המשחק הכי טוב שלי הלילה, אבל ככה זה לפעמים. לפעמים אתה בגרסה הכי טובה שלך, ולפעמים לא. צריך לספוג את המכות, לא להתייאש ולהישאר נאמן למי שאתה".
במשך רוב המשחק, ההתקפה של הת'אנדר נראתה תקועה כשגילג'ס-אלכסנדר ניהל את המשחק מהחלק העליון של המגרש, מה שאיפשר להגנה של סן אנטוניו להתרכז בו. הוא קלע רק 3 מתוך 14 הזריקות הראשונות שלו, לפני שהתפוצצות התקפית מאוחרת עזרה לאוקלהומה לחזור מפיגור של 10 נקודות ולכפות הארכה.
"נצטרך להבין איך פותרים את זה", אמר מאמן הת'אנדר, מארק דייגנולט. "הם קבוצה מצוינת מבחינה טקטית. ברור שיש להם הרבה כלים עם שומרי הכדור שלהם ועם וומבניאמה. יש סיבה שהם נמצאים איפה שהם נמצאים, אבל יש גם סיבה שאנחנו נמצאים איפה שאנחנו נמצאים. אחד הדברים שאני הכי אוהב בקבוצה הזאת הוא היכולת שלה לפתור בעיות.
"עברנו כבר סדרות כאלה. נתקלנו במצבים כאלה בעבר. למרות הכול נתנו לעצמנו הזדמנות לנצח בזכות ההגנה והדרך שבה שיחקנו, אבל אנחנו חייבים לפתור כמה בעיות ולהיות טובים יותר במשחק 2".
וומבניאמה רשום על 3 חסימות "בלבד", אבל ספק אם הנתון הזה משקף את ההשפעה ההגנתית שלו. "הנוכחות שלו סגרה נתיבי חדירה והרתיעה את יוצרי המשחק של אוקלהומה, אפילו את ה-MVP פעמיים", נכתב ב-ESPN.
"זה כמובן מאתגר, הוא מאוד גבוה, מאוד ארוך, ומרתיע הרבה פעולות ליד הטבעת", אמר גילג'ס-אלכסנדר. "צריך להיות חכם כשנכנסים לשם. להיות סבלני, אבל גם אגרסיבי. לא להיות מהוסס מדי. אני חושב שאם אתה עסוק בזה יותר מדי, אתה מאבד אגרסיביות. ושם הם באמת משתלטים על המשחק. צריך להיות אגרסיבי, אבל גם חכם".
גילג'ס-אלכסנדר השתפר ברבע הרביעי, ואף קלע סל חשוב שהשווה את התוצאה עם חדירה נוספת שלוש שניות לסיום, מאחר שוומבניאמה לא רצה לעזוב את צ'ט הולמגרן החופשי בפינה לשלשה אפשרית. אבל בהארכה השנייה הוא לא קלע בדקה האחרונה, שבה האורחת ברחה. "פשוט הרגשתי שזה מה שהמשחק דרש - להיות אגרסיבי, להיכנס לצבע ולייצר מהלכים", אמר גילג'ס-אלכסנדר. "באופן אישי לא עשיתי מספיק מזה הלילה, אבל אני חושב שזה מה שהמשחק היה צריך".
