אחרי חודשים ארוכים של ספקולציות ודיווחים על פערים מול הנהלת ברצלונה, רוברט לבנדובסקי הודיע היום (שבת) כי יעזוב את הקבוצה בסיום העונה.
החלוץ הפולני בן ה-37 פרסם הודעת פרידה מרגשת מהקטלאנים וסיכם את התקופה שלו במועדון, יממה לפני משחק הבית האחרון שלו נגד בטיס (ראשון, 22:15): "אחרי ארבע שנים מלאות באתגרים ובעבודה קשה, הגיע הזמן להמשיך הלאה. אני עוזב בתחושה שהמשימה הושלמה. ארבע עונות, שלוש אליפויות. לעולם לא אשכח את האהבה שקיבלתי מהאוהדים מהימים הראשונים שלי. קטלוניה היא המקום שלי עלי אדמות. תודה לכל מי שפגשתי בדרך בארבע השנים היפות האלה. תודה מיוחדת לנשיא לאפורטה שנתן לי את ההזדמנות לחיות את הפרק המדהים ביותר בקריירה שלי. בארסה חזרה למקום שאליו היא שייכת. ויסקה בארסה, ויסקה קטלוניה".
צפו בסרטון הפרידה של לבנדובסקי מברצלונה
כבר בחודשים האחרונים דווח בספרד כי ברצלונה הציעה לחלוץ להאריך את חוזהו בעונה נוספת, אך בתנאים מופחתים משמעותית. לפי פבריציו רומאנו, סוכנו של השחקן פיני זהבי קיבל הצעה שכללה קיצוץ משמעותי בשכר, כאשר בשלב מסוים הנטייה של שני הצדדים הייתה להיפרד בקיץ.
במקביל, מספר קבוצות עקבו אחר מצבו של הפולני. בימים האחרונים דווח כי פורטו הצטרפה למירוץ אחריו, בנוסף להצעות מה-MLS, הליגה הסעודית וגם קבוצות מהסרייה A האיטלקית. בארצות הברית הוזכרה בעיקר שיקגו פייר, שרוצה להפוך אותו לכוכב הגדול של המועדון.
לבנדובסקי הגיע לברצלונה בקיץ 2022 מבאיירן מינכן, ובמהלך ארבע שנותיו במועדון הפך לאחד השחקנים המרכזיים בפרויקט החדש של הקטלאנים. לפי פבריציו רומאנו, הוא יעזוב כשחקן חופשי אחרי 190 הופעות, 119 שערים, 24 בישולים ו-143 מעורבויות ישירות בשערים. בנוסף, זכה עם בארסה בשלוש אליפויות, גביע המלך ושלוש פעמים בסופרקופה הספרדי. כעת ברצלונה תצטרך למצוא פתרון חדש לעמדת החלוץ, בזמן שהפולני צפוי לקבל החלטה על התחנה הבאה בקריירה שלו בשבועות הקרובים.
