העונה הסדירה בליגה ההולנדית תסתיים מחר (ראשון), ובשלב זה אייאקס מחוץ לליגת האלופות. אוסקר גלוך וחבריו במקום החמישי בלבד, וניצחון עשוי להקפיץ אותם למקום הרביעי, אך הם לא תלויים בעצמם. כבר עתה ברור שבעונה הבאה תהיה מהפכה באמסטרדם, וגם אוסקר גרסיה, חברו הקרוב של ג'ורדי קרויף שהוקפץ על ידי המנהל הספורטיבי החדש באמצע העונה לעמדת המאמן הראשי, צפוי לשוב לאמן את קבוצת המילואים של המועדון.
מי שמסתמן כמועמד המוביל לתפקיד המאמן הוא מיצ'ל, מאמנה של ג'ירונה. על פי דיווח של העיתונאי מתאו מורטו, אייאקס כבר הגיעה לסיכום עקרוני עם המאמן הספרדי, שאמור לחתום רשמית עם סיום העונה.
מיצ'ל בן ה-50 נחשב לאחד המאמנים המוערכים בספרד בשנים האחרונות, בעיקר בזכות העבודה המרשימה שעשה בג'ירונה. בעונה שעברה הוביל את הקבוצה לליגת האלופות לראשונה בתולדותיה ואף נאבק תקופה ארוכה בצמרת הגבוהה של לה ליגה, אך העונה הסתבכה ג'ירונה בתחתית והיא עדיין לא הבטיחה את הישארותה.
באייאקס מאמינים שמיצ'ל יכול להחזיר את המועדון לקדמת הבמה אחרי עונה מאכזבת במיוחד. הקבוצה מדורגת חמישית ערב מחזור הסיום, כשהיא עדיין נאבקת על המקום הרביעי שיוביל ישירות לאירופה ללא צורך בפלייאוף מוקדם.
בינתיים, גרסיה עצמו נשמע אופטימי לגבי העתיד של המועדון, גם אם ברור שלא ימשיך בתפקיד הבכיר. "אני בטוח שאייאקס תהיה אלופה שוב בעונה הבאה", אמר לקראת המשחק מול הירנביין. "עם אני או עם מאמן אחר, אייאקס תחזור לזכות באליפות".
גרסיה הוסיף כי טרם קיבל הודעה רשמית לגבי עתידו, אך הבהיר שנקשר מאוד למועדון ולקהל באמסטרדם. לקראת מחזור הסיום הוא צפוי להסתדר ללא אוליבר אדוורדסן הפצוע, כשגם קספר דולברג, יוריי באס ויוסיפ שוטאלו נמצאים בספק.
