וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גווארדיולה תוקף אחרי סערת השיפוט: "מעולם לא סמכתי על VAR"

עודכן לאחרונה: 13.5.2026 / 10:38

מאמן מנצ'סטר סיטי עקץ את השיפוט אחרי הניצחון המכריע והשנוי במחלוקת של ארסנל: "הפסדנו שני גמרי גביע בגלל טעויות שופטים". לקראת קריסטל פאלאס: "אנחנו צריכים להיות טובים יותר" (22:00, ספורט2)

תקציר: ווסטהאם - ארסנל 1:0/ספורט 1

מאמן מנצ'סטר סיטי פפ גווארדיולה אמר כי "מעולם לא סמך על שום דבר שקשור ל-VAR", לאחר החלטה משמעותית נוספת במאבק האליפות בפרמיירליג. ארסנל הגדילה את הפער מסיטי לחמש נקודות כשנותרו שני מחזורים לסיום, אחרי שניצחה 0:1 את ווסטהאם ביום ראשון. המארחת חשבה שהשוותה בדקות הסיום, אך שערה נפסל לאחר בדיקת VAR בעקבות עבירה על השוער דויד ראיה.

סיטי תוכל לצמק את הפער לשתי נקודות כשתארח את קריסטל פאלאס הערב (רביעי, 22:00, ספורט2), אך גווארדיולה הבהיר כי מבחינתו הפוקוס חייב להיות רק בקבוצה שלו, ולא בהחלטות השיפוט. "מה שחשוב זה המשחק, ואז נראה מה יקרה בהמשך", אמר. "תמיד למדתי שכאשר אתה מאבד ריכוז, אתה נכנס למצב מסוכן. רק אנחנו יכולים לעשות את מה שאנחנו צריכים לעשות ולעשות את זה טוב יותר. זה הדבר היחיד שנמצא בשליטה שלנו.

"ה-VAR זה כמו הטלת מטבע"/רויטרס

"הפסדנו שני גמרי גביע בגלל שהשופטים לא עשו את העבודה שהם היו צריכים לעשות. אפילו ה-VAR. אבל כשזה קורה, זה בגלל שאנחנו צריכים להיות טובים יותר, לא בגלל השופטים. מעולם לא סמכתי על שום דבר שקשור ל-VAR מאז שהגעתי לכאן לפני הרבה זמן.

"אתה פשוט צריך להיות טוב יותר. אם אתה רוצה להיות בעמדה הזאת, אתה צריך לעשות עבודה טובה יותר ולהאשים את עצמך.

"ה-VAR זה כמו הטלת מטבע. אתה צריך לעשות את העבודה שלך טוב יותר. עכשיו יש קריסטל פאלאס — פוקוס, פוקוס ופוקוס. כמובן שעונת הבפרמיירליג הזאת זה כבר לא תלוי רק בנו. תמיד אמרתי לשחקנים שלי, גם כאן וגם בברצלונה ובבאיירן מינכן: 'חבר'ה, תהיו טובים יותר'. כל השאר זה כבר עניין של ההצהרות והמוסדות שמנהלים את התחרות".

כשנשאל האם הניצחון החשוב של ארסנל השפיע על שחקניו, השיב: "עוד לא ראיתי את השחקנים. אני תמיד נותן להם יום חופש. צריך לחשוב על קריסטל פאלאס ועל מה שאנחנו צריכים לעשות. תמיד למדתי כמאמן שמה שאתה לא יכול לשלוט בו, תשכח ממנו. אנחנו צריכים לעשות טוב יותר ממה שעשינו העונה ולהגיע לעמדות טובות יותר כדי להילחם על האליפות. אנחנו עדיין במאבק".

לקריסטל פאלאס עשוי להיות תפקיד משמעותי במאבק האליפות, משום שהיא תפגוש גם את ארסנל במחזור הסיום. עם זאת, לפאלאס מחכה גם גמר הקונפרנס ליג לאחר מכן, ולכן המאמן אוליבר גלסנר עשוי לבצע רוטציה בהרכב. המאמן האוסטרי אף רמז לכך כשאמר: "אני אחראי על קריסטל פאלאס ומשלמים לי כדי לעשות את הכי טוב עבור קריסטל פאלאס — לא עבור סיטי ולא עבור ארסנל".

למרות זאת, גווארדיולה מצפה למשחק קשה ללא קשר להרכב שפאלאס תעלה. "הם מקצוענים מאוד. קריסטל פאלאס תשחק ברמה גבוהה נגדנו. ראינו את לידס מול טוטנהאם אתמול, כשהיא כבר מחוץ למאבקי הירידה, ועדיין איך היא מתחרה. שיחקנו כאן בעבר מול אסטון וילה ווסטהאם כשהן כבר לא נלחמו על שום דבר, וראינו כמה זה היה קשה. אז אני בטוח שהם יתנו הכול, גם אם יש להם גמר כמה ימים לאחר מכן. תמיד היו משחקים קשים מולם. האיכות שם".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully