וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שחקני ברצלונה הניפו את האנזי פליק: "לעולם לא אשכח את היום הזה"

עודכן לאחרונה: 11.5.2026 / 0:39

הגרמני עמד על הקווים במשחק האליפות אף שאיבד את אביו - ושחזר הישג של פפ. פדרי: "זה בשבילו". ראפיניה: "הוא כמו אבא בשבילי"

תיקתקנו, 10.5/ספורט1

ברצלונה חגגה הערב (ראשון) אליפות שנייה ברציפות ו-29 בתולדותיה בצורה הכי מתוקה שאפשר: עם ניצחון 0:2 על ריאל מדריד בקלאסיקו בקאמפ נואו. הקטלאנים ידעו שנקודה תספיק גם כן, אך הם כמובן לא הסתפקו בנקודה: מרכוס רשפורד כבש שער יפה (9) והפך לראשון מאז ליאונל מסי באוקטובר 2012 שמרשית בבעיטה חופשית בקלאסיקו. פראן טורס הכפיל (18) מבישול יפהפה של דני אולמו, והחגיגות החלו.

בארסה סופרת 18 ניצחונות, 0 תוצאות תיקו ו-0 הפסדים העונה בקאמפ נואו, והיא קרובה לשחזר הישג שהיא עצמה היחידה שרשמה: הקבוצה האחרונה שניצחה את כל 19 משחקי הבית שלה בעונה אחת במסגרת לה ליגה (זה קרה ב-1986/87).

האנזי פליק, שאימן במשחק האליפות על אף שאיבד את אביו, אמר בסיום: "לעולם לא אשכח את היום הזה. זה היה יום קשה מאוד עבורי, אבל האצטדיון הזה והאוהדים הללו פשוט מדהימים". שחקני האלופה הניפו באוויר את הגרמני, שהפך למאמן השביעי בתולדות לה ליגה שזוכה באליפות בשתי עונותיו הראשונות, והראשון שעשה זאת מאז פפ גווארדיולה ב-2009 ו-2010.

פליק אף הפך למאמן ברצלונה הראשון אי פעם שמנצח בשישה משבעת משחקי הקלאסיקו הראשונים שלו (פפ, לשם השוואה, ניצח בחמישה מתוך שבעה). "נלחמנו עבור המועדון הזה והחולצה הזאת במשך 90 דקות. זה מגיע לנו", הוסיף.

איזה רגע. שחקני ברצלונה מניפים את פליק/רויטרס

"האליפות הזו מוקדשת להאנזי, אחרי מה שחווה היום. זה עבור אבא שלו, שנמצא בגן עדן", אמר פדרי הנרגש. "דאגנו לו. זה היה רגע קשה, ועשינו כל מה שאנחנו יכולים עבורו".

ראפיניה הוסיף: "מבחינתי, האנזי פליק הוא כמו אבא, שגרם לי להאמין בעצמי שוב. לזכות באליפות זה משהו שצריך לחגוג. עשינו עבודה נהדרת העונה. כולנו עוברים תקופות קשות. בסוף, לדעת לחזור חזקים יותר מרגעים קשים... הקבוצה הזו הראתה שהיא יודעת לעשות את זה. עברנו רגעים כאלה בתחילת העונה, אבל אחר כך היינו פשוט מדהימים".

רונאלד אראוחו הקפטן שזכה להניף את צלחת האליפות אמר: "אנחנו קבוצה צעירה, מלאת כישרון ואומץ. אנחנו משוכנעים שעוד תארים יגיעו".

שחקן ברצלונה פרמין לופס חוגג זכייה באליפות/רויטרס

סגן הנשיא רפא יוסטה אמר: "קשה לתאר את מה שאני מרגיש. התרגשות עצומה. פליק הוא אדם שידע להוציא את המיטב מהילדים האלה. להוביל אותנו לניצחון עם צניעות ועבודה קשה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully