ספק אם כך חלם אוסקר גלוך שתיראה עונת הבכורה שלו באייאקס. הישראלי לא הצליח לממש את הפוטנציאל שלו תחת אף אחד מהמאמנים שעברו בקבוצת הפאר מאמסטרדם, ובקצב הזה גם מכירה בקיץ הקרוב לא נראית כמו תרחיש בלתי סביר.
"גלוך עלה לאייאקס 15 מיליון יורו, אבל עד כה המועדון לא קיבל הרבה בתמורה לכך", נכתב אמש (שבת) בתקשורת ההולנדית. "למרות שעל הנייר תשעה שערים ב-37 הופעות, חלקן כמחליף, זה לא כל כך גרוע. שווי השוק של גלוך ירד מאז ל-18.7 מיליון יורו. זה עדיין מעל מחיר הרכישה שלו, אבל כבר נמוך משמעותית לעומת דצמבר 2025, אז היה שווה סביב 23 מיליון יורו".
העיתונאי ההולנדי יוהאן אינאן מ"אלחמיין דאחבלאד" כתב בסוף השבוע: "יוסיפ שוטאלו ואוסקר גלוך, שהיו ההחתמות היקרות ביותר בקיץ שבו הגיעו, מכבידים יחסית על התקציב. הם הובאו כדי שבסופו של דבר יימכרו ברווח משמעותי. עם זאת, עד כה הם לא הבריקו מספיק באייאקס כדי להצדיק זאת. גלוך כרגע אפילו שחקן ספסל. האם קרויף עדיין מאמין בו?"
בתקשורת ההולנדית חרצו כי התשובה היא שלילית: "אם אייאקס תמכור שוב את הקשר כבר בקיץ הזה, ייתכן שהיא אפילו תרשום רווח. גלוך מוערך מאוד באירופה, בין היתר בזכות הופעות טובות בנבחרת ישראל, אבל עוד עונה כמו האחרונה עלולה להיות הרסני עבור שווי השוק שלו".
