בתקשורת האירופית חושפים הערב (חמישי) פרטים חדשים על העימות החריג בין פדריקו ואלוורדה ואורליאן טשואמני באימון ריאל מדריד. כזכור, השניים התקוטטו גם באימון ביום רביעי, והיום המתח עלה עוד יותר - עד כדי כך שהאורוגוואי פונה בסופו של דבר לטיפול בבית החולים.
לפי RMC ספורט ו"אס", העימות החל כשטשואמני פגע בלי כוונה בחברו לקבוצה. ואלוורדה זעם וכמעט השיב, אך במקום זאת נרשם עימות מילולי ולא פיזי, כשבין היתר האשים האורוגוואי את הצרפתי בכך שהדליף את העימות של יום רביעי לתקשורת. האווירה בחדר ההלבשה היתה מתוחה, והיום הכל השתנה: ואלוורדה סירב ללחוץ את ידו של הצרפתי, אלברו ארבלואה ניסע להתערב ולהרגיע - וגם הוא כשל.
עוד נטען שבמהלך העימות היום, אותו לא הצליחו יתר שחקני ריאל מדריד למנוע, ואלוורדה נפל על הקרקע, נחתך בראשו, דימם ואפילו איבד הכרה. הוא הובהל לבית החולים על כיסא גלגלים לצד מאמנו ארבלואה, שם נזקק לתפרים לפני ששוחרר לנוח בבית. "זה היה מאוד לא נעים", העידו חלק משחקני הבלאנקוס.
לפי דיווחים בספרד, המנהל חוסה אנחל סאנצ'ס ערך ישיבת חירום בחדר ההלבשה מיד לאחר העימות. לאחר שהשחקנים שוחררו לביתם, הקפטן דני קרבחאל שב למתחם האימונים לפגישה חדשה, בהשתתפות הצוות המקצועי וחברי הנהלה.
בריאל מדריד שוקלים להשעות את צמד הקשרים מהקלאסיקו הקרוב ביום ראשון, ובכל מקרה יעמידו אותם לוועדת משמעת פנימית.
"ריאל מדריד עדה בחודשים האחרונים למחזה מביך שמציג את המועדון באור רע מאוד", כתב העיתונאי חוסה פליקס דיאס ב"אס". חוסר שליטה והתפרקות מוחלטת השתלטו על חדר ההלבשה. הסמל שעל החזה של השחקנים מחולל על ידי כדורגלנים שלא ראויים להמשיך ללבוש את החולצה הלבנה.
"ברור לחלוטין שהשחקנים איבדו מזמן את ההבנה לגבי המקום שלהם במועדון כמו ריאל מדריד, וששני המאמנים שהיו העונה - צ'אבי אלונסו ואלברו ארבלואה - חסרו את הסמכות הדרושה, בין אם מטעמם ובין אם מצד המועדון, כדי למנוע מהעימותים והקטטות להפוך לדרך פתרון הבעיות. החיכוכים הפכו לדבר יומיומי בתוך קבוצה מפורקת לחלוטין... דלת היציאה פתוחה - ואסור לסגור אותה עד שכל האחראים למצב הזה יעזבו".
