אחרי הניצחון הגדול על הפועל ירושלים, שקירב אותה אל השגת המקום הראשון והביתיות לאורך כל הפלייאוף, מכבי תל אביב מארחת הערב (רביעי) את הפועל באר שבע בחיפוש אחר ניצחון ליגה 15 ברציפות. בצל הדיווחים על כך שמרסיו סנטוס התייחב ללואיזיאנה סטייט ויעזוב למכללות, עודד קטש צריך להסתדר ללא לוני ווקר שפרק את האצבע במשחק בירושלים. האורחת אחרי שלושה הפסדים בארבעה משחקים מאז החזרה מהמלחמה, אבל צריכה ניצחון אחד כדי לא להיכנס לבית התחתון. הסנטר איזייאה ריצ'רדס עורך בכורה במדיה.
המשחק מתקיים בסימן "אלימות וחרם? לא במגרש שלנו". בהפסקה בין הרבע הראשון לשני התייצבה במגרש יונה אדם, שבתה מפל אדם ז"ל נרצחה במסיבת הנובה ב-7 באוקטובר. יונה נשאה דברים וסיפרה על הבת, שבילדותה סבלה מניכור חברתי, על התמודדותה, הצלחתה החברתית של מפל בתיכון, הצטיינותה כמפקדת בצה"ל והצלחתה המטאורית עם שחרורה.
מהלך המשחק
רבע 1:
אייזיאה ריצ'רדס היה פעיל בהגנה בפתיחה, לקח ריבאונדים והפועל באר שבע עלתה ל-4:6, אבל ג'ון דיברתולומאו וג'יילן הורד במהלך של סל ועבירה, הפכו ל-6:9 למכבי תל אביב. מרקיז בארנט התכבד בשלשה הראשונה במשחק, הגיע לשבע נקודות וסידר לבאר שבע 11:13, אבל אז ירד לנוח ומכבי תל אביב רצה 0:7. בארנט חזר עם שלשה נוספת, תמיר בלאט ענה לו עם שלשה שנייה משלו וקבע 17:23 לזכות הצהובים בסיום הרבע הראשון.
רבע 2:
מכבי תל אביב פתחה טוב את הרבע השני ועלתה ליתרון דו-ספרתי ראשון (19:29) אחרי הטבעות של מרסיו סנטוס ואושיי בריסט, שאילצו את רמי הדר לקחת פסק זמן. מהלכים של סל ועבירה מצד ריצ'רדס ודמיאן דאן הקטינו את ההפרש לחמש בלבד, כשהצהובים העלו לפרקט גם את אורן סהר הצעיר. דיברתולומאו וסנטוס לא התרגשו והגדילו ל-28:40, כשג'יילן הורד עם שבע נקודות מהירות העלה ליתרון שיא של 32:50. סל של סהר נפסל כי נקלע אחרי הבאזר, מכבי תל אביב ירדה להפסקה ביתרון 36:53.
רבע 3:
שתי הקבוצות הירבו להחטיא בפתיחת הרבע השלישי (ארבע נקודות בלבד, במשותף, בחמש הדקות הראשונות שלו), דמיאן דאן ביצע עבירה רביעית ו-וויל ריימן צלף שלשה שקבעה 38:58. במצב של 40:60 יצאו ג'ייק אוניל וחבריו למיני-ריצה ובתום הרבע השלישי זה 52:64 בלבד.
