וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עם חוזה עתק: עוד יהלום עוזב את היורוליג לטובת המכללות

סאליו ניאנג, שסיפק 7.1 נקודות למשחק במדי וירטוס בולוניה העונה, צפוי לקבל כ-7 מיליון דולר מ-LSU. ומה לגבי דמי הפיצוי?

תיקתקנו, 1.5/ספורט1

ה-NCAA ממשיכה למשוך כישרונות מאירופה, והפעם מדובר בשם שכבר הוכיח את עצמו ברמות הגבוהות: סאליו ניאנג, שחקנה של וירטוס בולוניה ונבחרת איטליה, צפוי לעזוב את אירופה ולעבור ללואיזיאנה סטייט. לפי הדיווחים, הגארד-פורוורד (21, 1.99 מטר) ממוצא סנגלי בחר ב-LSU על פני מכללות בכירות כמו אריזונה, דיוק וצפון קרוליינה.

ניאנג היה אחת ההפתעות הגדולות ביורובאסקט האחרון, ובהמשך רשם עונת בכורה מרשימה ביורוליג. במדי וירטוס בולוניה הוא שיחק בכל 38 המשחקים, עם ממוצעים של 7.1 נקודות, 5.0 ריבאונדים ו-1.9 אסיסטים ב-22 דקות למשחק.

על פי הדיווחים באיטליה, LSU פיתתה את ניאנג באמצעות חוזה NIL עצום של כ-7 מיליון דולר ברוטו, שעשוי להפוך אותו לאחד מחמשת השחקנים המשתכרים ביותר במכללות. מתוך הסכום, כחצי מיליון דולר צפויים לעבור לווירטוס בולוניה כפיצוי על עזיבתו.

שחקן וירטוס בולוניה, סאליו ניאנג/GettyImages, Fabio Patamia

באיטליה תיארו את המהלך כעוד סימן ל"איום על יסודות הכדורסל האירופי", לאחר שווירטוס איבדה שחקן שסומן כחלק מהעתיד שלה. ניאנג, שנבחר במקום ה-58 בדראפט 2025 על ידי קליבלנד, לא חתם על חוזה מקצועני עם הקאבלירס ולכן רשאי לשחק ב-NCAA.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully