הפועל ראשון לציון התקרבה מאוד לאליפות היסטורית לאחר שגברה היום (שלישי) 60:82 על אליצור חולון ועלתה ל-0:2 בסדרת גמר הפלייאוף של ליגת העל בכדורסל נשים. האדומות יוכלו להשיג את האליפות אם ינצחו ביום חמישי באולם בגן נחום.
חולון הופיעה למשחק ללא אליסה בארון שנפצעה במשחק הראשון ולא תחזור בסדרה, ואיבדה במהלכה גם את מעיין כהן, אחת הישראליות החשובות בסגל, וזה בהחלט לא עזר לה מול האדומות שהופיעו עם שתי זרות, פתחו פער של 18 נקודות אחרי רבע אחד, וברבע השלישי המשיכו בכל הכוח ליותר מ-30 הפרש.
הגיבורה של המשחק עבור ראשון לציון הייתה רומי אלבז שסיימה את המשחק עם 24 נקודות באחוזים נהדרים. אנסטסיה בולדירבה הוסיפה 14 נקודות ו-0 ריבאונדים, טל לב קלעה 10 נקודות ומסרה 7 אסיסטים, עדן ציפל 9 נקודות ו-9 אסיסטים ויערה יצחקי 8 נקודות, 11 אסיסטים ו-6 ריבאונדים.
מי שהובילה את חולון הייתה צליל וטורי עם 16 נקודות ו-16 ריבאונדים, כשגם אמי רינת סיימה עם 16 נקודות ו-4 ריבאונדים. אורטל אורן קלעה 14 ועדי לוי סיימה עם 10.
