לצד שלב רבע הגמר בליגה האירופית, גם הקונפרנס ליג הגיע הערב (חמישי) לשלבי ההכרעה עם ארבעה משחקים, שבסופם התבררה זהות ארבע הפיינליסטיות של המפעל. שחטאר דונייצק עלתה במשחק המוקדם וגילתה כי תפגוש בחצי הגמר את קריסטל פאלאס, שהפסידה 2:1 לפיורנטינה ומנור סולומון שבישל, אך עלתה בזכות ה-0:3 הביתי. שטרסבורג ביצעה מהפך אדיר מול מיינץ, ראיו צלחה ניסיון קאמבק של א.א.ק אתונה ושתיהן יהיו לראשונה בהיסטוריה בחצי גמר אירופי.
חצאי הגמר (30 באפריל / 7 במאי):
שחטאר דונייצק - קריסטל פאלאס
ראיו וייקאנו - שטרסבורג
גמר הקונפרנס ליג יתקיים השנה ב-27 במאי ברד בול ארנה בלייפציג, גרמניה.
פיורנטינה - קריסטל פאלאס 1:2 (4:2 בסיכום)
מנור סולומון חזר להרכב אחרי כמעט חודשיים והראה עד כמה הוא משמעותי עבור פיורנטינה, בטח במצבה הנוכחי. הישראלי, שזכה לדקות ראשונות אחרי חודש וחצי בניצחון החשוב 0:1 על לאציו בתחילת השבוע, עדיין לא בכשירות מלאה ל-90 דקות, אך היה מהטובים בשורות המארחת, נעצר פעמיים אצל השוער וגם בישל לשר אנדור את שער הניצחון בדקה ה-53. לצערה של פיורנטינה, זה הספיק רק כדי להיפרד בצורה יפה מהמפעל בו הגיעה לגמר ב-2023 ו-2024.
קריסטל פאלאס, בעונה הראשונה שלה אי פעם באירופה (חוץ מהאינטרטוטו ב-1998), ידעה לשמור על היתרון 0:3 מהשבוע שעבר. איסמעילה סאר ביטח אותה עם נגיחה אל הרשת של דויד דה חאה בדקה ה-17, וגם הפציעות של אדם וורטון ומקסנס לקרואה במחצית הראשונה, והמהפך הסגול מפנדל של אלברט גודמונדסון (30) ואנדור (53) לא מנע מהאנגלים חגיגה היסטורית.
מהלך המשחק
דקה 17: גול! מוניוס הרים מצד ימין וסאר נגח בעוצמה מקרוב. דה חאה רק נגע בכדור החזק ונכנע. 0:1 לקריסטל פאלאס.
דקה 25: סולומון כמעט השווה עם בעיטה מ-14 מטרים בשמאל, אבל השוער הנדרסון הדף לקרן.
דקה 30: גול! קאנבו בעט ברחבה ברגל של מנדראגורה וסידר פנדל לפיורנטינה, גודמונדסון ניגש לנקודה הלבנה והשווה ל-1:1.
דקה 45: סולומון השתחרר בשמאל וירה הפעם בימין אל המסגרת, הנדרסון היה מוכן והדף גם הפעם לקרן.
דקה 53: גול! סולומון כדרר בצד שמאל ומסר לאנדור, שהגיע מאחור ומ-22 מטרים בעט כדור חד אל הרשת. 1:2 לפיורנטינה.
דקה 75: סולומון, שלא היה כשיר כאמור ל-90 דקות, הוחלף רבע שעה לסיום. הוא יכול להיות מרוצה מעוד הופעה מצוינת.
שטרסבורג - מיינץ 0:4 (2:4 בסיכום)
כמו פריז סן ז'רמן, גם שטרסבורג קיבלה מנוחה בליגה וניצלה אותה היטב כדי להעפיל לחצי גמר אירופי, כשאצלה זה לראשונה אי פעם. מיינץ חצתה את הגבול עם יתרון 0:2 מהמשחק הראשון, אבל הוא אבד לה כבר בדקה ה-35, אחרי שערים של סבסטיאן ננאסי (26) ועבדול ווטארה (35). עמנואל אמגה החוזר מפציעה נכנס כמחליף והחמיץ פנדל אחרי שמונה דקות על המגרש (66), אבל חוליו אנסיסו הטריף את הקהל בדקה ה-69 ובישל לאמגה אחרי חמש דקות.
צפו בתקציר ה-2:2 בין אלקמאר לשחטאר
משחקים נוספים
אלקמאר - שחטאר דונייצק 2:2 (5:2 בסיכום)
לאלקמאר: איסק ינסן (73), מאטיי סין (80). לשחטאר: אליסון (58), לוקאס מיירלש (83)
א.א.ק. אתונה - ראיו ואייקאנו 1:3 (4:3 בסיכום)
לא.א.ק: זיני (13 ו-51), רזבאן מרין (36 בפנדל). לראיו: איסי פלאסון (60)
