וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"מנואל נוייר שוער של פעם ב-100 שנה, ברמה של מסי ורונאלדו"

פיליפ לאהם ששיחק עם השוער שנים ארוכות: "הוא ברמה של הגדולים בהיסטוריה. מי לא יסכים שהוא היה צריך לזכות בכדור הזהב?"

תקציר: סנט פאולי - באיירן מינכן 5:0/ספורט 1

פיליפ לאהם, אגדת באיירן מינכן, לא הסתיר את ההערכה שלו כלפי מנואל נוייר וטען כי השוער הגרמני היה ראוי לזכות בכדור הזהב במהלך הקריירה שלו. לאהם שיבח את חברו לשעבר בראיון ל"האתלטיק", לקראת הגומלין ברבע גמר ליגת האלופות מול ריאל מדריד.

"בעולם הכדורגל מתפעלים כמעט שני עשורים ממנואל נוייר, וגם עכשיו", כתב לאהם, שהתייחס גם להופעה המרשימה של השוער בניצחון 1:2 על ריאל מדריד במשחק הראשון. לדבריו, התצוגה בברנבאו הזכירה לו שני רגעים מכוננים בקריירה של נוייר.

הראשון היה גמר ליגת האלופות ב-2020, בו באיירן ניצחה את פריז סן ז'רמן, בין היתר בזכות הצלות גדולות של נוייר מול ניימאר וקיליאן אמבפה. השני היה גמר מונדיאל 2014, בו גרמניה ניצחה את ארגנטינה 0:1 אחרי הארכה.

"גם אם הוא לא נדרש להציל בעיטות באותו גמר, זה הראה בדיוק איפה החוזקות הגדולות שלו", הסביר לאהם. "נוייר מרתיע חלוצים, הוא מוריד את איכות הסיומת שלהם. גם 80 אחוז לא מספיקים מולו, ואפילו 100 אחוז לא תמיד מספיקים. צריך לקחת 110 אחוז סיכון. לכן הרבה בעיטות הולכות החוצה, מעל השער או לא מספיק מדויקות כדי להקשות עליו".

מנואל נוייר עם פיליפ לאהם, 2015/GettyImages, Alexander Hassenstein

לדבריו, ההשפעה של נוייר מורגשת גם אצל הכוכבים הגדולים ביותר. "בגמר 2014 ליאו מסי וגונסאלו היגואין החמיצו מצבים שבדרך כלל הם כובשים. וגם במשחק האחרון במדריד, ויניסיוס ואמבפה לא פגעו במסגרת, כי ההצלות המוקדמות של נוייר כבר השפיעו עליהם".

לאם הגדיר את נוייר כ"שוער של פעם ב-100 שנה" וכינה אותו גם "מר בלתי מנוצח". "כחלוץ אתה מרגיש שאתה עומד מול דוב גריזלי", אמר. "אבל במקביל, נוייר הוא שוער שלא מחפש הצגות מיותרות. הוא לא מבזבז אנרגיה על אקרובטיקה או תנועות ראוותניות. כשהכדור ניתן לעצירה, הוא עושה את זה בצורה היעילה ביותר".

מעבר לכך, הדגיש לאהם את תרומתו של נוייר גם למשחק ההנעה של הקבוצה: "הוא כדורגלן מצוין, ולכן קל יותר לקבוצה לשחק דרכו במצבי לחץ. תמיד הייתה לנו ביטחון בו, והוא היה אופציה כמעט בכל מצב".

sheen-shitof

עוד בוואלה

הלוואה לחינוך: איך להשקיע בעתיד הילדים בלי להיכנס לסחרור כלכלי?

בשיתוף הפניקס

מנואל נוייר שוער באיירן מינכן/רויטרס

לקראת משחק הגומלין מול ריאל מדריד, בבאיירן יודעים כי יזדקקו שוב ליכולת שיא של נוייר כדי להעפיל לחצי הגמר. חוזהו של השוער הוותיק מסתיים בסוף העונה, ועדיין לא ברור אם יאריך אותו, אך ההערכות הן שימשיך לעונה נוספת.

"אני לא יודע מה מנואל יחליט", אמר לאהם. "נוייר של היום אולי כבר איבד 10 עד 15 אחוז מהיכולת הפיזית שלו, אבל הוא מפצה על זה ברוגע, נוכחות וריכוז. הרבה שוערים עושים טעויות במשחקים גדולים, אבל נוייר דווקא מעלה את הרמה ועוזר לקבוצות לזכות בתארים".

לאהם סיכם במחמאה גדולה במיוחד: "הוא באותה רמה עם הגדולים בהיסטוריה, כמו מסי או רונאלדו. והוא באמת היה צריך לזכות בכדור הזהב. מי לא היה מסכים עם זה?".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully