אירוע ביזארי במיוחד התרחש אמש (שבת) בארגנטינה. אמיליאנו אנדריצי, כדורגלן מקומי בן 32 מחימנסיה חוחוי, הורד אתמול מטיסה לבואנוס איירס כשהוא אזוק, לאחר שעל פי החשד צעק את המילה "פצצה" רגע לפני ההמראה.
בעקבות האירוע הדרמטי הופעל מיד נוהל חירום, והבלם נחקר בחשד ליצירת בהלה ציבורית בתקרית שעוררה סערה גדולה והפכה לוויראלית בארגנטינה.
לאחר הקריאה שיוחסה לו, אנשי הצוות הזעיקו את כוחות הביטחון, כלל הנוסעים פונו מהמטוס והחלה בדיקה מקיפה בהתאם לפרוטוקול האבטחה. אנדריצי נעצר במקום ונלקח לחקירה בנוגע לנסיבות האירוע.
לאחר הבדיקה המקיפה במסגרתה צוותים ייעודיים לסילוק חומרים נפיצים סרקו את המטוס ואת הכבודה, לא נמצא כל ממצא חשוד. למרות זאת, האירוע הוביל לעיכובים משמעותיים ולשיבושים בפעילות בשדה התעופה, והשפיע גם על לוח הזמנים של הקבוצה, שהייתה בדרכה למשחק במסגרת הליגה השנייה בארגנטינה.
Emiliano Endrizzi, Gimnasia de Jujuy oyuncusu, uçağın kalkışından önce "BOMBA" diye bağırdı ve UÇAĞIN ANTIBOMBA PROTOKOLÜNÜ TETİKLEDİ.
— Kapitano Sports (@kapitanosport) April 11, 2026
Yolcuların hepsi inip TEKER TEKER ARANMAK ZORUNDA KALDI. pic.twitter.com/QVhgFUi0ak
Emiliano Endrizzi, jugador del Lobo Jujeño activo el Protocolo de Amenaza de Bomba en el aeropuerto y se demoraron todos los vuelos. Además, está detenido.
— Pablo Algañaraz (@soypablitoaz) April 11, 2026
2 Amenazas de bombas en cuestión de 4 días. pic.twitter.com/WoBs67puzl
בשלב זה עדיין לא ברור מה עמד מאחורי המעשה, אם כי לפי ההערכות ייתכן שמדובר היה בבדיחה לא מוצלחת וחסרת אחריות שהסתבכה במהירות. סרטונים שצולמו על ידי נוסעים והופצו ברשתות החברתיות הפכו את המקרה לאחד המדוברים בדרום אמריקה ביממה האחרונה.
אנדריצי החל את הקריירה המקצוענית שלו בקורדובה, שם ערך את הופעת הבכורה שלו ב-2013 ונשאר במשך תשע עונות. לאחר מכן עבר לאינדפנדיינטה ריבדביה ממנדוסה, ובהמשך הצטרף לחימנסיה חוחוי ב-2022. לאורך הקריירה המקצוענית שלו רשם קרוב ל-300 הופעות וכבש שבעה שערים, רובם בליגת המשנה בארגנטינה.
