הדרבי התל אביבי השני העונה ביורוליג ישוחק הערב (ראשון, 22:15) בבלגרד ובו מכבי תל אביב תארח את הפועל תל אביב. מבחינת חשיבות טבלאית, רק להפועל יש על מה לשחק, כשהיא נלחמת על הכניסה לפלייאוף, בעוד מכבי תל אביב איבדה סיכוי להיכנס לפלייאין.
כשאין כל ספק שהפועל היא הצלחה מקצועית גדולה לעומת חוסר ההצלחה של מכבי העונה במפעל האירופי, נשארת סוגיה נוספת פתוחה שירדה מן השולחן בחודשים האחרונים.
לאחר שנים רבות שבה הואשמו הצהובים בכך שהישראלים שלהם לא מקבלים את ההזדמנות ולא רלוונטיים ביורוליג, השנה התהפכו היוצרות והישראלים של הפועל הפכו ללא רלוונטיים בעוד במכבי התחזק מעמדם.
בסיבוב הראשון, כשנפגשו שתי הקבוצות ומכבי היממה את הפועל 90:103 בסופיה, היה כבר ניתן לראות את המגמה. תומר גינת היה הישראלי היחיד (מתוך שניים שהיו בסגל) ששיחק, וקיבל 16 דקות ו-51 שניות בהפועל. מכבי שיתפה אז ארבעה ישראלים - רומן סורקין, תמיר בלאט, וויל ריימן וטי ג'יי ליף. דקות המשחק המשותפות: 61 דקות ו-37 שניות.
כשגינת היה כשיר בסיבוב הראשון, וים מדר החל לשחק, היו משחקים בהם מגמת הדקות המשיכה. גיא פלטין קיבל מדי פעם הזדמנות קטנה, בר טימור נכנס לכמה דקות, אבל ההזדמנויות היו מוגבלות. אלא שבסיבוב השני, ובעת האחרונה היא החריפה.
גינת פצוע, הפועל החתימה עוד שני זרים, ובמשחקים האחרונים מתלבשים 11 זרים. באותם משחקים מדר עלה למגרש רק לאחר שואסה מיציץ' נפצע ונאלץ לרדת מהמגרש לדקות רבות בבאסקוניה. בשלושת המשחקים האחרונים, והם מצטרפים למשחקים נגד פנאתינייקוס בחוץ בסיבוב הראשון ומילאנו בבית בסיבוב השני, לא שותף ולו אף ישראלי אחד בהפועל.
בסך הכל שיחקו הישראלים של הפועל תל אביב בסיבוב השני 174 דקות ו-55 שניות, מתוך 3,450 דקות ששיחקו האדומים בסך הכל - 17 משחקים, כולל שתי הארכות. באחוזים מדובר ב-5 אחוזים בלבד מדקות המשחק הכלליות.
עד כמה המצב שונה אצל מכבי תל אביב? מכבי אמנם איבדה את טי ג'יי ליף באמצע הסיבוב השני, וגם גור לביא לא שיחק באופן רציף וכעת נפצע, אבל הישראלים שלה משחקים הרבה יותר. כמה יותר? 1,391 דקות ו-7 שניות מתוך 3,450 דקות כלליות, או באחוזים - 40.3 אחוזים מדקות המשחק.
ארבעה שחקנים בסגל - וויל ריימן, ג'ון דיברתולומיאו, תמיר בלאט ורומן סורקין, שיחקו כל אחד יותר מכל דקות המשחק של הישראלים של הפועל בסיבוב השני, כשסורקין יותר ממכפיל אותם.
השיתוף של הישראלים לא הוביל את מכבי לארץ המובטחת, ויש שיטענו כי ההחלטה של הפועל לא להתחשב בישראלים ולשחק עם הזרים בעיקר עזרה להם להגיע להישג שהיא קרובה אליו, אך בכל זאת אחרי שנים רבות, נרשם מהפך בכדורסל הישראלי.
