ארנה סלוט הודה שליברפול "נקרעה לגזרים" על ידי פריז סן ז'רמן, אך הבהיר כי לקבוצתו עדיין יש סיכוי לבצע מהפך ברבע גמר ליגת האלופות, למרות ההפסד 2:0 במשחק הראשון בפריז.
שערים של דזירה דואה וחביצ'ה קברצחליה העניקו לפ.ס.ז' יתרון משמעותי לקראת הגומלין באנפילד ביום שלישי הבא, אך בפועל התוצאה עוד הייתה יכולה להיות גבוהה הרבה יותר, לאחר שהאלופה האירופית יצרה מצבים רבים והייתה קרובה לניצחון של חמישה או שישה שערים.
סלוט ניסה להפתיע עם מערך של 3-4-3 ואף הותיר את מוחמד סלאח על הספסל במטרה לעצור את הפריזאים, אך הטקטיקה לא הצליחה. "אם מסתכלים על המשחק כולו, אנחנו יכולים להיות מרוצים מזה שהפסדנו רק 2:0", אמר. "היינו במצב הישרדות במשך חלקים גדולים מהמשחק, ואולי זה גם משקף את התקופה שאנחנו נמצאים בה".
המאמן הוסיף: "יש להם מהירות בכל מקום במגרש. חכימי ומנדש הם איום התקפי בלתי נתפס, זה מעבר למהירות רגילה. ניסינו ללחוץ, אבל נקרענו לגזרים. כבר ניסו כאן כל טקטיקה נגד פ.ס.ז', והתוצאה כמעט תמיד זהה, הם פשוט מפרקים את היריבה".
למרות זאת, סלוט עדיין מאמין, וסיפק אמירה שנתפסה באנגליה כ"מדהימה ותבוסתנית": "אנחנו עדיין בחיים כי הם לא ניצלו את כל המצבים שלהם. באנפילד הכול יכול לקרות, יש כרטיסים אדומים, פנדלים, והקהל שלנו יכול לעשות הבדל עצום".
מן העבר השני, לואיס אנריקה הביע שביעות רצון מהניצחון, אך גם אכזבה מכך שקבוצתו לא הכריעה את ההתמודדות כבר במשחק הראשון. "חבל, שיחקנו מצוין והגיע לנו לכבוש יותר", אמר. "הופתעתי שליברפול שיחקה כל כך הגנתי, זו הפעם הראשונה העונה שהם עלו עם חמישה בהגנה".
דואה העלה את פ.ס.ז' ליתרון כבר בדקה ה-11 לאחר מהלך של עוסמאן דמבלה, וקברצחליה הכפיל בדקה ה-65 עם שער אישי נהדר. למרות זאת, דמבלה עצמו רשם ערב חלש והחמיץ שלושה מצבים גדולים, כולל אחד מקרוב ופגיעה בקורה.
קשר הקבוצה וורן זאיר-אמרי סיכם: "אנחנו מרוצים מהניצחון, אבל גם מתוסכלים. היו לנו מצבים ברורים והיינו צריכים לכבוש שלושה או ארבעה שערים כדי להיות רגועים".
למרות היתרון, בפ.ס.ז' זוכרים היטב את ההיסטוריה: בעונה שעברה הם הפסידו 1:0 בבית לליברפול, ניצחו באנפילד באותה תוצאה ועלו רק בפנדלים. בנוסף, ליברפול כבר הוכיחה בעבר שהיא מסוגלת למהפכים גדולים - כולל 0:4 על ברצלונה אחרי הפסד 3:0 ב-2019. "לא נבוא להגן באנפילד", הבהיר אנריקה. "אבל אנחנו יודעים שיהיו רגעים קשים שם".
מי שתקף בחריפות את ליברפול היה ג'יימי קראגר, שלא חסך ביקורת על סלוט: "זה היה כמו לראות קבוצה מליגה נמוכה. הפערים היו מדאיגים מאוד. זה היה יכול להיגמר 5 או 6". לדבריו, המעבר למערך של חמישה שחקני הגנה היה טעות קשה: "המאמן ניסה משהו, אבל טעה טקטית בגדול. הם היו אפילו יותר חשופים מאשר עם ארבעה שחקני הגנה, כי שיחקו אישית בכל המגרש".
קראגר התמקד גם בווירג'יל ואן דייק: "מעולם לא ראיתי אותו כל כך לא נוח במדי ליברפול. בגיל 34 הוא נאלץ לרוץ לכל הכיוונים וזה היה גדול עליו. אני בטוח שהוא מתחנן בפני סלוט שלא ישחק שוב במערך הזה". לצד הביקורת, גם הוא הודה: "זה לא רק ליברפול, פ.ס.ז' הייתה פשוט ברמה אחרת. זה היה כמו לראות את ברצלונה של גווארדיולה".
על פי פרשן ESPN ושחקן העבר של הקבוצה, סטיב ניקול, אמר: "זה יכול להיגמר ב-5:0, 6:0, התירוצים לא מקובלים. אני שמח שהוא (סלוט) עשה שינויים, אי אפשר לא לשנות כלום. למזלה של ליברפול חלוצי פ.ס.ז' החמיצו, והשאירו אותה עם סיכוי לגומלין. אבל אם להיות ריאליים, אין לה סיכוי".
