וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מוריניו בביקורת חריפה: "פורטוגל בלי רונאלדו - נבחרת רגילה"

למרות סגל נוצץ שכלל בין היתר את ברונו פרננדש וויטיניה, הסלסאו סיימו ב-0:0 חלש מול מקסיקו, והמאמן תקף: "אין פחד אצל היריבה"

תיקתקנו, 29.3/ספורט1

פורטוגל עלתה הלילה (בין שבת לראשון) למשחק ידידות מול מקסיקו עם סגל חזק במיוחד, שכלל שורה ארוכה של כוכבים - מוויטיניה, ברונו פרננדש וז'ואאו נבש, דרך ז'ואאו פליקס וגונסאלו ראמוס ועד ז'ואאו קאנסלו ונונו מנדש. אבל למרות כל השמות והאיכות, הנבחרת של רוברטו מרטינס לא הצליחה למצוא את הרשת וסיימה רק ב-0:0 מאכזב באצטקה.

מי שלא שיחק הוא כריסטיאנו רונאלדו, שנעדר בשל הפציעה ממנה סובל, והיעדרותו הפכה מיד לנושא המרכזי סביב ההופעה החלשה של פורטוגל. מי שקפץ להגנתו של הכוכב הוותיק הוא לא אחר מאשר ז'וזה מוריניו, מאמן בנפיקה, שסיפק התבטאות חריפה על התלות של הנבחרת בו.

"תוציאו את כריסטיאנו רונאלדו מהתמונה, ופורטוגל נראית כמו כל נבחרת רגילה", אמר מוריניו. בכך הוא הבהיר שלדעתו, גם בגיל 41, רונאלדו עדיין משנה לחלוטין את הזהות והעוצמה של הנבחרת.

מוריניו גם שלח מסר לאוהדים שדורשים בשנים האחרונות להפחית את מעמדו של הכוכב: "כל הזמן מבקשים מאיתנו לא לזמן אותו. אז הוא לא שיחק היום - וראיתם את התוצאה. אין איום, אין פחד אצל היריבה. רק נבחרת שנמצאת תחת לחץ של מקסיקו".

לא שווה בלי רונאלדו? פרננדש/GettyImages
החסרון שלו הורגש. רונאלדו/GettyImages, AFP

בהמשך חידד עוד יותר את המסר שלו: "כשכריסטיאנו על המגרש, היריבה חושבת פעמיים. בלעדיו, היא לא חושבת בכלל". עבור מוריניו, לא מדובר רק במספרים או בשערים, אלא גם בהשפעה הפסיכולוגית שרונאלדו ממשיך להפעיל על היריבות.

האכזבה מהתיקו רק חיזקה את הדיון הישן סביב העתיד של פורטוגל אחרי רונאלדו. למרות ההצלחה במוקדמות וההעפלה למונדיאל 2026, עדיין לא נראה שיש לנבחרת מחליף טבעי שיודע להכריע משחקים באופן עקבי.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully