מקס ורסטאפן מטלטל את עולם הפורמולה 1. אחרי פתיחת עונה מאכזבת והסתגלות קשה למכוניות החדשות, הנהג ההולנדי הודה כי הוא שוקל ברצינות את המשך דרכו בסבב - ואפילו פרישה על הפרק כבר בסיום העונה הקרובה.
בריאיון לאחר הגרנד פרי ביפן, שבו סיים במקום השמיני, ורסטאפן נשמע נסער מתמיד: "זה מה שאני אומר - אני חושב על הכל". לדבריו, התחושה הכללית סביב הנהיגה במכוניות החדשות פשוט לא טבעית עבורו.
האלוף ארבע פעמים הדגיש כי הבעיה אינה רק בתוצאות או ביכולת של רד בול, אלא בעיקר בתחושת הנהיגה עצמה. "כשאתה במקום שביעי או שמיני ולא נהנה מהפורמט, זה לא מרגיש נכון לנהג. זה ממש אנטי-נהיגה. בשלב מסוים אתה שואל את עצמך אם זה בכלל מה שאתה רוצה לעשות".
התקנות החדשות, הכוללות יחידות כוח מתקדמות ודגש גדול יותר על ניהול אנרגיה, עומדות בלב הביקורת שלו. לדבריו, הצורך "לטעון" את הסוללה במהלך ההקפה פוגע בזרימה של הנהיגה ומייצר מצבים לא טבעיים בקרבות על המסלול.
"אתה יכול לעקוף, אבל אז אין לך אנרגיה לישורת הבאה - ומיד עוקפים אותך בחזרה. זה פשוט לא מרגיש כמו מרוץ אמיתי", הסביר.
לצד זאת, ורסטאפן הדגיש כי מבחינתו הכסף כבר מזמן לא פקטור: "אפשר להרוויח הרבה, זה נכון, אבל זה לא העניין. זו הייתה התשוקה שלי מאז שהייתי ילד, ואני רוצה ליהנות מזה. כרגע זה לא באמת קורה".
ההולנדי גם רמז כי הוא כבר בוחן אופציות אחרות מחוץ לפורמולה 1, כולל השתתפות במרוצי GT3: "יש לי עוד הרבה דברים שמעניינים אותי ואני רוצה לפתח אותם".
למרות הכל, ורסטאפן הבהיר כי הוא עדיין מחויב: "אני נותן 100%, אבל הדרך שבה אני צריך לשכנע את עצמי לעשות את זה - לא בריאה. כשאתה לא נהנה, קשה באמת להתחייב".
חוזהו של ורסטאפן ברד בול אמנם בתוקף עד 2028, אך לפי דיווחים כולל סעיפים שיכולים לאפשר לו לעזוב מוקדם יותר בתנאים מסוימים. בינתיים, ראשי הפורמולה 1 כבר מתכננים דיונים על שינוי התקנות, בניסיון להשיב את חוויית הנהיגה ולמנוע תרחיש שבו אחד הכוכבים הגדולים של הענף בוחר לעזוב מוקדם מהצפוי.
