נבחרת סנגל מקיימת הערב (שבת) משחק ידידות נגד פרו בסטאד דה פראנס לעיני הקהל הסנגלי העצום בצרפת. למרות שהניצחון שלהם בגמר אליפות אפריקה 2025 נגד מרוקו בינואר נשלל מהם על ידי ה-CAF לטובת המרוקאים בגלל החלטה מנהלתית, "אריות הטרנגה" הבהירו כי אין להם שום כוונה לוותר על הטקס המתוכנן, והציגו לראווה את גביע אלופי אפריקה.
הקפטן קאלידו קוליבאלי הביא את גביע אל כר הדשא, כשמאחוריו המאמן פאפ ת'יאו וכל סגל השחקנים. הם ביצעו הקפות ניצחון והניפו את הגביע אחד אחרי השני - ללא ספק כמהלך מחאתי ומתריס, כאשר סנגל מציגה את עצמה כאלופה לכל דבר.
Les Champions d'Afrique. ??? pic.twitter.com/i1MyInINBg
— ?? حلم (@laloumance) March 28, 2026
בזמן שסנגל חוגגת עם הגביע, מרוקו רשמה השבוע ניצחון מסוג אחר. בלם פולהאם, איסה דיופ, רשם את הופעת הבכורה שלו במדים הלאומיים, אבל דווקא בנבחרת מרוקו. דיופ בן ה-29, שנולד בצרפת ואף ייצג אותה בנבחרות הצעירות, קיבל ביום חמישי את האישור מפיפ"א להחליף לאום.
הסיפור של דיופ מורכב: אביו סנגלי ואמו מרוקאית, ובעבר הוא סירב לחיזורים משתי המדינות בתקווה לקבל זימון לנבחרת צרפת של דידייה דשאן. לאחר שהזימון לא הגיע, הוא בחר לייצג את מרוקו במונדיאל הקרוב. "אני חושב שעשיתי בחירה טובה", אמר דיופ לאחר התיקו 1:1 מול אקוודור במדריד אתמול (שישי).
הבחירה של דיופ נחשבת להישג אדיר עבור ההתאחדות המרוקאית, שבדרך כלל "נלחמת" על שחקנים מול מדינות אירופה, אך זו הפעם הראשונה שהיא מנצחתבמאבק ישיר" מול מדינה אפריקאית אחרת על נאמנותו של שחקן.
בינתיים, המתיחות בין המדינות רק מחריפה. סנגל הגישה השבוע ערעור רשמי ל-CAS (בית הדין לבוררות בספורט) נגד ההחלטה לשלול ממנה את התואר. כזכור, הטענה נגד סנגל הייתה שהם נטשו את המגרש בגמר בראבט במחאה על פנדל גורלי שנפסק לטובת מרוקו. עד שבית הדין יכריע, הסנגלים ממשיכים בלוחמה פסיכולוגית.
