ספורטינג ליסבון חגגה הערב (שלישי) העפלה לראשונה לרבע גמר ליגת האלופות, אחרי שהביסה 0:5 את בודה גלימט ומחקה פיגור 3:0 מהמשחק הראשון. הנורבגים, שרשמו קמפיין מדהים, נכנעו לקבוצה הפורטוגלית הנהדרת, שסיימה במקום השביעי את שלב הליגה - והערב המחישה שמקומה בין שמונה האחרונות הוא כנראה ראוי עם ניצחו נהדר ואנרגיות מטורפות. המארחת עם ניצחו 18 ב-19 משחקיה האחרונים בבית (כולל חמישה בליגת האלופות העונה).
היריבה של ספורטינג ברבע הגמר: ארסנל או באייר לברקוזן.
מהלך המשחק
דקה 4 - ספורטינג פתחה בסערה גדולה ובהתלהבות, טרינקאו הגיע לשני מצבים, אבל את הנגיחה מקרוב שלח מעל לשער, וניסיון ההקפצה שלו מול השוער חמק החוצה.
דקה 10 - לואיס סוארס הגיע לאחד על אחד מול חייקין, השוער הרוסי יליד ישראל הדף נהדר את הניסיון של הקולומביאני.
דקה 16 - הנורבגים יצאו למתפרצת מסוכנת, קספר הו לא ניצל את ההזדמנות מול השער.
דקה 34 - גול! גונסאלו אינאסיו עלה גבוה לכדור קרן, ונגח פנימה כדי לקבוע 0:1 לספורטינג ליסבון!
דקה 42 - בודה גלימט כמעט השוותה. אודין לוראס ביורדטוף נגח למשקוף של ספורטינג, הכדור עלה למעלה, ונחת שוב על המשקוף, הריבאונד הורחק אחרי ערבובייה.
דקה 55 - הלחץ של הפורטוגלים נמשך תחת הגשם השווף בליסבון, קטאמו ויולמאנד נהדפו על ידי ההגנה הנורבגית.
דקה 61 - גול! ספורטינג עלתה ל-0:2! לואיס סוארס העביר רוחב, ופדרו גונסאלבש כבש מול שער ריק. ספורטינג זקוקה לעוד שער אחד כדי להשוות.
דקה 71 - דבאסט שיחרר טיל מ-20 מטר, חייקין שוב הדף מצוין.
דקה 78 - גול! ספורטינג כבשה את השלישי, אחרי שלואיס סוארס הפגיז פנדל לרשת בעקבות נגיעת יד ברחבה!
דקה 79 - לואיס סוארס היתל בהגנה ושלח בעיטה חדה ושטוחה, חייקין הדף מצוין לקרן.
דקה 80 - טרינקאו שלח טיל מחוץ לרחבה, חייקין שוב הדף והציל עוד שער.
דקה 83 - נונו סנטוס הפציץ כדור שנהדף אליו - היישר לקורה! איזה מזל לחייקין.
דקה 92 - גול! עם פתיחת ההרכה ספורטינג השלימה את המהפך ועלתה ל-0:4! טרינקאו מצא את מקסי אראוחו, שבעט כדור מדויק שהכניע את חייקין בפעם הרביעית.
דקה 120 - גול! 0:5 לספורטינג! רפאל ניי סיפק פיניש מרהיב מול חייקין, וחגג את החמישי שסגר סיפור.
הקבוצות הקודמות שחזרו מפיגור שלושה שערים בגומלין ליגת האלופות
- 1. דפורטיבו לה קורוניה נגד מילאן (רבע גמר, 2004) - מילאן (אלופת אירופה המכהנת אז) ניצחה 1:4 בסן סירו. דפורטיבו ניצחה 0:4 בריאזור.
- 2. ברצלונה נגד פריז סן-ז'רמן (שמינית גמר, 2017)
- הקאמבק הגדול ביותר אי פעם, הקבוצה היחידה שחזרה מפיגור של ארבעה שערים. במשחק הראשון: פ.ס.ז' ניצחה 0:4 בפריז. בגומלין: ברצלונה ניצחה 1:6 בקאמפ נואו ב"רמונטאדה" הבלתי נשכחת.
- 3. רומא נגד ברצלונה (רבע גמר, 2018)
- שנה בלבד אחרי שביצעה את הקאמבק הגדול בהיסטוריה, ברצלונה מצאה את עצמה בצד המפסיד של מהפך כמעט בלתי אפשרי. במשחק הראשון: ברצלונה ניצחה 1:4 בקאמפ נואו. בגומלין: רומא ניצחה 0:3 באולימפיקו.
- 4. ליברפול נגד ברצלונה (חצי גמר, 2019)
- פעם נוספת ברצלונה מאבדת יתרון ענק, הפעם בדרך לגמר. במשחק הראשון: ברצלונה ניצחה 0:3 בקאמפ נואו. בגומלין: ליברפול ניצחה 0:4 באנפילד.
