ארסנל אמנם איבדה את המאזן המושלם שלה בליגת האלופות, אך באנגליה הדגישו כי ה-1:1 הדרמטי מול באייר לברקוזן עשוי להתברר כתוצאה מצוינת לקראת הגומלין באמירויות בשבוע הבא.
ב"גרדיאן" כתבו כי התותחנים "נחלצו" מהפסד במשחק שבו לא היו במיטבם בזכות האופי הקשוח שלהם, והוסיפו שזהו תיקו שמרגיש טוב יותר מחלק מהניצחונות - במיוחד לאחר הפיגור ויכולת חסרת המחץ לאורך ההתמודדות כולה.
גם ב"אתלטיק" ציינו כי הקבוצה של מיקל ארטטה התקשתה להכתיב את הקצב מול הגרמנים והגיעה למעט מצבים, כאשר אחד הבולטים היה הכדור של גבריאל מרטינלי שפגע במשקוף. מנגד, לברקוזן ניצלה מצב נייח כדי לעלות ליתרון דווקא מול הקבוצה המסוכנת באירופה מקרנות. גם ב"בילד" הגרמני הדגישו את האירוניה: "לברקוזן פגעה בארסנל בנשק שלה", כשהתותחנים עצמם כבשו העונה לא פחות מ-16 שערים מקרנות.
הדרמה הגדולה הגיעה בדקות הסיום עם הפנדל שהשווה את התוצאה. בגרמניה ביקרו את ההחלטה, וב"בילד" הגדירו אותה "שנויה במחלוקת", בטענה שהמגע של מאליק טילמן על נוני מדואקה היה מינימלי. למרות בדיקת VAR, הפנדל נשאר על כנו, וקאי האברץ, דווקא מול האקסית בה גדל, תרגם אותו לשער.
מי שעמד במרכז המהפך היה מדואקה עצמו. ב"אתלטיק" ציינו כי שחקן הכנף, שנכנס כמחליף, הביא אנרגיה ותעוזה שהיו חסרות להתקפה של ארסנל, וסחט את הפנדל ששינה את התמונה. גם ב"טלגרף" החמיאו לו וכתבו כי "הוסיף רעננות לחלק הקדמי. ב-10 הדקות שלו הוא השפיע יותר מסאקה בשעה שבה היה על המגרש".
גם ב"סקיי ספורטס" התייחסו לבוקאיו סאקה, שהוחלף מוקדם יחסית, והגדירו את הופעתו כ"אנמית": "די חריג לראות את סאקה מוחלף כשהקבוצה צריכה שער. הוא התקשה והשלים רק אחד מארבעת ניסיונות הדריבל שלו".
מדואקה עצמו נשמע אופטימי בסיום: "באנו לכאן כדי לנצח, אבל כשזה לא קורה תיקו הוא תוצאה טובה. כשאתה נכנס והקבוצה בפיגור, יש לך דחף לקחת יותר סיכונים. הרגשתי מגע, אז נפלתי. ידעתי שקאי יבקיע, יש לי בו מאה אחוז אמון. אנחנו בטוחים שנוכל לסיים את העבודה בלונדון".
ארטטה סיכם גם כן את התוצאה החשובה לקראת המפגש הנוסף בלונדון: "לכדורגל יש סיפורים מצחיקים ויפים, והדרך שבה קאי בעט את הפנדל הייתה באמת מרשימה, עם הרבה קור רוח. זה היה שער גדול עבורנו. מדואקה היה ממש טוב, הייתה לו השפעה עצומה על התוצאה. צריכים לנצל את יתרון הביתיות, הסיכוי כרגע הוא 50:50".
