בזמן שהצפון מופגז באופן יומיומי וערי האזור נתונות תחת איום קבוע ואזעקות כל כמה שעות, עירוני קרית שמונה ממשיכה להתאמן בבית הנבחרות בשפיים, כחלק מהכנות הקבוצה לקראת חזרתם של משחקי ליגת העל. נכון להבוקר אין עדיין תאריך רשמי לחזרת המשחקים, אך במועדון עושים מאמצים להחזיר לישראל את שלושת הזרים הדרום אמריקאים, שנמצאים בשבוע האחרון בברצלונה שבספרד.
אדריאן אוגריסה, כריסטיאן מרטינס ופרננדו פאצ'קו מסרבים בשלב זה לחזור לישראל ומבקשים מהמועדון להישאר מספר ימים נוספים בברצלונה. גורמים במועדון שומרים על קשר ישיר וקבוע עם השלושה ומבינים את התחושות והחששות שלהם מהחזרה. במהלך הימים האחרונים הוסבר לשלושה כי הקבוצה מתאמנת בשפיים ולא שוהה בצפון, שעובר ימים לא פשוטים של הפגזות ואזעקות בלתי פוסקות.
נכון לעכשיו לא ידוע מתי יסכימו שלושת הזרים לשוב לישראל, ובקרית שמונה מקווים שעד סוף השבוע הקרוב הם יתרצו ויסכימו לעלות על טיסה חזרה.
לקראת סוף השבוע מתוכנן לקבוצה של המאמן שי ברדה משחק אימון נגד הפועל חדרה מהלאומית, אולם רק מחר או ביום חמישי, בהתאם למצב הביטחוני, יוחלט סופית על קיומו של המשחק.
