נציגות ממשלת ספרד בוולנסיה הטילה קנסות בסכום כולל של 14,600 יורו על חמישה פעילים שהשתתפו במחאה פרו-פלסטינית ערב המשחק בין ולנסיה להפועל תל אביב, כך דווח באתר הקטלאני Directa.
לפי הדיווח, מהסנקציות, שנעות בין 1,500 ל-5,000 יורו כל אחת, הוטלו מכוח החוק נגד אלימות, גזענות, שנאת זרים וחוסר סובלנות בספורט, בעוד קנס נוסף בסך 600 יורו הוטל על אחת הפעילות בטענה לעבירה על "חוק ההשתקה" הספרדי, שקשור לאי-ציות לכוחות הביטחון.
המחאה נערכה ב-15 באוקטובר מחוץ לרויג ארנה בוולנסיה, במקביל למשחק היורוליג בין ולנסיה להפועל תל אביב, שכידוע התקיים בדלתיים סגורות. לפי הדיווח, המפגינים ביקשו למחות נגד השתתפותה של קבוצה מישראל במפעל האירופי על רקע המלחמה, כשלדבריהם מדובר היה בהפגנה שקטה. מנגד, השלטונות טוענים כי חלק מהפעילים ניסו לפרוץ את המחסום המשטרתי וסירבו להזדהות בפני השוטרים.
כמו כן, בכתבה נטען כי במהלך המחאה השתמשו השוטרים בכדורי גומי, כשעל פי ארגונים שליוו את העצורים יותר מ-20 בני אדם נפצעו. עוד דווח כי שניים מהפעילים נעצרו לאחר שהופלו לקרקע, וכי חלק מהמעוכבים טענו שנשארו במשך שעות אזוקים, ללא מים וללא גישה לשירותים.
צפו בעימותים האלימים בהפגנה הפרו פלסטינית בוולנסיה
? Las protestas contra el Valencia Basket-Hapoel de la Euroliga acaban con cinco detenidos y dos manifestantes heridos
— ElDesmarque (@eldesmarque) October 15, 2025
? @DavidTorres1975 pic.twitter.com/ttuGKZBSHb
האירועים סביב המשחק עוררו סערה כבר בזמן אמת, ולאחר העימותים גברו בספרד הקריאות לבדוק את התנהלות המשטרה במהלך ההפגנה, שבה השתתפו לפי הדיווחים קרוב לאלף בני אדם.
מפלגת קומפרומיס דרשה לברר מי אחראי לשימוש בכוח, בעוד איגוד הסטודנטים הספרדי טען למעצרים שרירותיים ולעשרות פצועים. במשטרה טענו מנגד כי הופעל כוח "נדרש ומידתי" לאחר שמפגינים ניסו לחסום את דרכי הגישה לאולם.
