התאחדות הכדוריד האירופית הודיעה כי החליטה לקבל את בקשת איגוד הכדוריד הישראלי ולדחות את צמד המשחקים נגד יוון במסגרת מוקדמות אליפות אירופה, שהיו אמורים להתקיים בסוף השבוע הקרוב. כזכור, צמד המשחקים נגד היווניות היה אמור להתקיים בסלוניקי שביוון, ובאיגוד ניסו למצוא דרך להטיס את השחקניות ליוון בצורה בטוחה ומהירה - אך ללא הצלחה.
בהודעת ההתאחדות האירופית נכתב בין השאר: "בשל ההתפתחויות במזרח התיכון ואפשרויות הנסיעה של נבחרת ישראל ליוון, החלטנו לדחות את המשחקים. בהתחשב במצב הנוכחי ובחוסר הוודאות לגבי הימים הקרובים, קיבלנו את בקשת האיגוד הישראלי לדחות את המשחקים. אנו מודים לכל הצדדים על סבלנותם והבנתם ומאחלים לכולם הצלחה".
הבוקר התקיימה פגישת זום של צוות הנבחרת, השחקניות ונציגי האיגוד, ובמהלכה נמסרו להן הפרטים והעדכונים הקשורים למשחקים נגד יוון. השחקניות הביעו את תמיכתן בדחיית המשחקים, תוך הבנה שהגעה ליוון בימים אלו הייתה כרוכה בדרך מסובכת במיוחד - ובוודאי לא כזו שהייתה מסייעת להן מבחינה ספורטיבית.
באיגוד הכדוריד בישראל שמחו לקבל את ההחלטה, בעיקר לאור העובדה שנבחרת הנשים לא יכולה להתאמן כראוי, וכן בשל חוסר הוודאות סביב דרכי ההגעה ליוון והמצב המנטלי של הנבחרת. כל אלה גרמו לכך שבאיגוד העדיפו דחייה על פני קיום המשחקים כעת בתנאים לא ברורים. בהודעת האיגוד נאמר בין השאר: "מדובר במשחקים ישירים נגד הנבחרת שמתמודדת איתנו על המקום השלישי, שעשוי להוביל לעלייה לאליפות אירופה".
עידן מזרחי, יו"ר האיגוד, אמר: "עברנו כמה ימים לא קלים של חוסר ודאות ועשינו ככל הניתן כדי לגרום למשחקים להתקיים. הבנו בסופו של דבר שהדבר הנכון ביותר, בעיקר לטובת בריאות השחקניות שלנו, הוא לדחות את המשחקים למועד אחר. קיימנו שיח חברי והגון מול המקבילים שלנו ביוון, ואני שמח שגם האיגוד האירופי קיבל את הבקשה שלנו וגילה רגישות לנוכח המצב. אנחנו מאוד מאמינים בשחקניות שלנו - אמרתי להן את זה היום - ואנו מתכוונים להעמיד להן את התנאים הטובים ביותר שניתן כדי שיוכלו להגיע בראש שקט, לעמוד במשימה שלפניהן ולעלות לאליפות אירופה".
נכון לעכשיו אין עדיין תאריך למשחקים נגד היווניות, ועל פי ההערכות המשחקים צפויים להתקיים בחודש אפריל, כנראה בסמוך לחלון המשחקים הבא: אז צפויה הנבחרת הישראלית לפגוש את ספרד ב-9.4 ואת אוסטריה ב-12.4.
