אלי דסה פתח בהרכב ניימיכן וגם כבש הערב (שלישי, חי בספורט6) לרשת האלופה פ.ס.וו איינדהובן בחצי גמר הגביע ההולנדי. קפטן נבחרת ישראל משחק העונה כבלם הימני בשלישייה האחורית, כשקבוצתו מקווה להפתיע ולהעפיל לגמר שישי בתולדותיה. בכל חמשת הקודמים, אגב, היא הפסידה. האחרון שבהם היה 1:0 לפיינורד לפני שנתיים. צ'ארון שרי פתח אז ונמצא גם הפעם כקפטן של ניימיכן מול החבורה של פטר בוס, שרוצה לשמור על סיכוי לדאבל.
אקס מכבי חיפה כבש לרשת פ.ס.וו במחזור החמישי, אבל גם החמיץ פנדל בהפסד הביתי 5:3. בליגה נמצאת ניימיכן עדיין במקום הרביעי, למרות ארבעה מחזורים רצופים ללא ניצחון, בעוד יריבתה דוהרת אל האליפות עם יתרון 17 נקודות על פני פיינורד.
חצי הגמר השני יפגיש מחר בין אלקמאר לטלסטאר, כשהגמר יהיה ב-19 באפריל באצטדיון דה קויפ ברוטרדם.
צפו בביצוע של אלי דסה
Eli Dasa raakt hem ???????? op de pantoffel ?#necpsv pic.twitter.com/5XgQn06wj4
— ESPN NL (@ESPNnl) March 3, 2026
ניימיכן החלה בהתלהבות ועלתה ליתרון בדקה השביעית משער של בריאן לינסן, שהגיע ראשון לכדור אחרי הדיפה לא טובה של השוער מאתיי קובארז'. מנגד, פ.ס.וו ניצלה איבוד של שרי בדקה ה-16, כשאיבן פרישיץ' הרים לרחבה ואסמאעיל סייבארי נגח את השוויון. ארבע דקות לאחר מכן, דניס מאן טייל באין מפריע אל הרחבה והשלים מהפך עם בעיטה שטוחה אל הרשת.
אחרי שספג כרטיס צהוב, דסה יכול היה לאזן בדקה ה-35 עם מצב לא רע בתוך הרחבה, אבל פגש לא טוב את הכדור ושלח אותו החוצה. שתי דקות לאחר מכן, הישראלי כבר חגג לאחר כששלח בעיטת יעף בחצי גובה אל הרשת מקצה הרחבה והשווה ל-2:2. לפני ההפסקה הוא כמעט בישל שער בהקפצה מתוחכמת אל הרחבה, אבל לינסן החמיץ מול קובארז'.
המהפך השני במשחק הושלם בדקה ה-61, כשנואה לברטון הרים לרחבה והטורקי בשאר אונאל ליטף את הכדור והסיט פנימה.
* אביאל זרגרי השלים 90 דקות בהפסדה של הרמנשטאדט 2:1 בחוץ לאוניברסיטטאה קלוז' ברבע גמר הגביע הרומני. קבוצת התחתית הגיעה בעונה שעברה לגמר הגביע והובילה במפתיע הפעם, אבל המארחת הפכה לקראת הסיום ושלחה את הקשר הישראלי ואת חבריו להתמקד במאבקי ההישרדות.
* סומגאיט, ללא רועי קהת, הפסידה 2:0 לזירה ברבע גמר הגביע האזרי.
