וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טרגדיה בקולג': האצנית תפסה את בן זוגה בוגד בה, ורצחה אותו

עודכן לאחרונה: 25.2.2026 / 9:20

קבאון גולדסון, אצן מצטיין מג'מייקה, נדקר למוות על ידי בת זוגו, דניטה ג'קסון מגינאה, אחרי שתפסה אותו בוגד בה עם חברתה: פרטי הרצח המזעזע

תיקתקנו, סיכום אירועי היום בספורט, 24.2/ספורט1

טרגדיה זעזעה את אוניברסיטת לינקולן במיזורי: קבאון גולדסון (23), אצן מצטיין מג'מייקה בשנתו האחרונה ללימודים, נדקר למוות על ידי בת זוגו, דניטה ג'קסון (27), גם היא אתלטית בנבחרת הריצה של האוניברסיטה. הפרשה, שמתחילה בחשד לבגידה ונגמרת בכתב אישום על רצח מדרגה שנייה, מסעירה את ארה"ב.

על פי מסמכי בית המשפט, הדרמה החלה בלילה שבין ראשון לשני. ג'קסון, שעזבה את גולדסון בחדרה רק כמה שעות קודם לכן, חזרה מהעבודה מוקדם מהצפוי סביב השעה 1:00 לאחר שלא חשה בטוב. כשנכנסה לדירה, שמעה קולות מחדרה הנעול של השותפה שלה.

דניטה ג'קסון, האצנית החשודה ברצח באוניברסיטת מיזורי/אתר רשמי, אוניברסיטת מיזורי
קבאון גולדסון, אצן מצטיין מג'מייקה שנרצח באוניברסיטת מיזורי/אתר רשמי, אוניברסיטת מיזורי

בשלב זה, ג'קסון לא היססה: היא השתמשה בסיכת ראש כדי לפרוץ את המנעול וגילתה את גולדסון והשותפה במיטה אחת (אם כי השניים היו לבושים לחלוטין). ג'קסון זינקה על המיטה, תפסה את גולדסון בחולצתו ואף "החרימה" בקבוק בושם שנעלם לה בעבר, מה שהצית תיגרה אלימה בין השניים.

בחקירתה טענה ג'קסון כי גולדסון בעט בבטנה והפיל אותה מהמיטה, ולאחר מכן עלה עליה והחל לחנוק אותה. לטענתה, בעודה נאבקת על חייה, היא שלחה יד מתחת למיטת השותפה, שלפה משם סכין ודקרה את האצן בגבו ובחזהו.

ג'קסון היא זו שחייגה למוקד החירום בשעה 01:09. גולדסון פונה לבית החולים המקומי ומשם הוטס במסוק לבית חולים אוניברסיטאי, אך מת מפצעיו במהלך ניתוח חירום. מסמכי בית המשפט חשפו כי למרות שמדובר בבני זוג, לקשר ביניהם היה עבר רצוף באירועי אלימות במשפחה.

אוניברסיטת לינקולן פרסמה הודעה רשמית בה נכתב: "מחשבותינו עם המשפחה, החברים וכל מי שהושפע מהסיטואציה הטרגית הזו". האוניברסיטה העמידה שירותי ייעוץ ותמיכה לרשות הסטודנטים והעובדים המזועזעים מהמקרה.

ג'קסון עצורה כעת בכלא מחוז קול ללא אפשרות לשחרור בערבות, ועומדת בפני אישומים חמורים של רצח ופעילות פלילית חמושה.

פרשת הרצח של האתלט המצטיין מג'מייקה הכתה בהלם את עולם ספורט המכללות, כשהרקע כולל סדרת אירועים קנאי וזוגיות רעילה במיוחד. עם בת זוגו, שבמקורה מגיאנה. לטענתה, גולדסון "לא הגיב כאילו נדקר", ורק בשל היעדר התגובה שלו היא בחרה לדקור אותו פעם נוספת - הפעם בעוצמה היישר בחזה.

דקרה אותו פעם אחת, הוא לא הגיב, ואז שוב/אתר רשמי, משטרת מיזורי

השותפה, שזהותה נשמרת תחת חיסיון, הייתה עדה לאלימות הקשה וברחה מהחדר תוך שהיא צועקת לשניים להפסיק. גולדסון הספיק לצאת לסלון הבית, שם מצאו אותו השוטרים כשהוא מדמם. למרות מצבו האנוש, הוא סירב לשתף פעולה עם החוקרים או למסור גרסה כלשהי לאירועים לפני שמת על שולחן הניתוחים.

החשיפה הכואבת ביותר בחקירה היא עדותה של ג'קסון עצמה, שהודתה כי הקשר היה רעיל ואלים במשך שנים. היא סיפרה לחוקרים כי חברים רבים הזהירו אותה שוב ושוב להתרחק מגולדסון בשל אירועי עבר, אך היא בחרה להישאר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully