וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צפו ברגע הנדיר: הכדור פגע בשחף. הקפטן ביצע החייאה והחזירו לחיים

שוער פגע בטעות בציפור במהלך משחק באיסטנבול, הקפטן ביצע עיסויי חזה במשך כשתי דקות והשחף שב להגיב. "זה היה חשוב יותר מהאליפות", אמר לאחר ההפסד

תקציר: מנצ'סטר יונייטד גברה 0:1 על אברטון/ספורט1

רגע נדיר ומפתיע נרשם בגמר הפלייאוף של הליגה החובבנית הראשונה באיסטנבול, כששחף שנפגע מכדור במהלך המשחק נפל לקרקע - והוחזר לחיים אחרי התערבות מהירה של שחקן על הדשא.

האירוע התרחש בדקה ה-22 במפגש ההכרעה על העלייה בין איסטנבול יורדום ספור למבלנאקפי גוזלהיסאר, שנערך בזייטינבורנו. במהלך הרחקה של שוער יורדום, מוחמט אואניק, הכדור פגע בשחף שעף מעל המגרש - והציפור צנחה לקרקע.

אואניק סיפר כי בתחילה לא הבין במה פגע, ורק כשהתקרב ל"עצם הלבן" שנפל מהשמיים קלט שמדובר בציפור - ותיאר הלם ועצב גדול מהסיטואציה. מי שזיהה ראשון את המתרחש היה קפטן יורדום, גאני צ'טאן, שהגיע לציפור והחל לבצע עיסויי חזה והחייאה במשך כשתי דקות. לדבריו, בהמשך החל לראות תנועה חוזרת ברגליים ובעיניים, ולאחר מכן השחף חזר להגיב. הציפור קיבלה מים והועברה אל מחוץ לכר הדשא, כדי שצוות רפואי ימשיך לטפל בה.

צ'טאן הדגיש שלא עבר הכשרה רפואית מסודרת, וטען שהכול נעשה מתוך אינסטינקט: פשוט ניסיון להציל חיים.

על פי הדיווחים, בשלב מאוחר יותר התברר שלשחף נגרם נזק בכנף והוא לא מסוגל לעוף בשלב זה, ונמצא תחת טיפול. גם בשידור החי, הסיטואציה גרמה לרגע שקט ודרמטי באצטדיון ובשידור, כשצופים רבים ביקשו עדכון על מצבו של השחף.

המשחק עצמו הסתיים בהפסד של יורדום ספור, אך הקפטן סיכם את הערב בצורה בלתי שגרתית: "פספסנו את האליפות, אבל להציל חיים זה דבר טוב. זה היה חשוב יותר מהתואר".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully