וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזמפיק על הכוונת: WADA בוחנת איסור על זריקות ההרזיה

הסוכנות העולמית למניעת סימום בספורט עוקבת מחשש לניצול התרופות לשיפור ביצועים. החלטה עשויה להתקבל עוד לפני אולימפיאדת לוס אנג'לס 2028

תיקתקנו, 20.2/ספורט1

הסוכנות העולמית למניעת סימום עוקבת אחר שימוש בתרופות ממשפחת GLP-1, בהן גם אוזמפיק, מחשש לניצול לשיפור ביצועים, כך לפי דיווח הבוקר (ראשון) ב"סקיי".

ב-WADA בודקים האם להוסיף זריקות ותרופות הרזיה לרשימת החומרים האסורים לקראת אולימפיאדת הקיץ 2028 בלוס אנג'לס. לפי הדיווח, הסוכנות נמצאת בשלב "ניטור" של החומר Semaglutide - המרכיב הפעיל בתרופות GLP-1 פופולריות כמו אוזמפיק - במטרה לבדוק האם ספורטאים עושים בהן שימוש לא רפואי כדי להשיג יתרון תחרותי.

ד"ר אוליבייה רבין, מנהל תחום המדע והרפואה ב-WADA, אמר כי הסוכנות למניעת סימום מחפשת "דפוסים של שימוש לרעה", והסביר שהתרופות הללו שינו את הדרך שבה ניתן לשלוט במשקל, מה שמעורר עניין הן בהיבט של שיפור ביצועים והן בהיבט של שמירה על בריאות הספורטאים.

אוזמפיק/GettyImages, Peter Dazeley

כדי להכניס את התרופות לרשימה האסורה, WADA תצטרך להשתכנע שהן משמשות להעצמת ביצועים, ושיש בכך סיכון בריאותי או פגיעה ב"רוח הספורט ההוגן". רבין ציין כי החלטה עשויה להתקבל עוד לפני אולימפיאדת לוס אנג'לס - כבר עד סוף השנה הנוכחית או במהלך 2027.

עם זאת, בסוכנות מודעים גם למורכבות האכיפה: בין היתר עולה השאלה האם ניתן להשתמש בתרופה בתקופת הפגרה ולגרוף יתרונות במהלך העונה, וכיצד ניתן למדוד זאת.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully