פורטלנד חזרה הלילה (בין שישי לשבת) אחרי שמונה ימי מנוחה, ונראה שהפגרה לא היטיבה עימה. דני אבדיה וחבריו ספגו 157:103 מוחץ במודה סנטר מול דנבר וניקולה יוקיץ' באחד הערבים הכואבים בתולדות המועדון. הביקורות אחרי התבוסה לא איחרו לבוא.
ההופעה של הבלייזרס תוארה במונחים של חוסר אונים מוחלט, עם דימויים עוקצניים על קבוצה שנראתה "חסרת משקל" מול יריבה שבאה "לפרוק עצבים". דנבר, שהגיעה אחרי הפסד צמוד לקליפרס ערב קודם, נראתה כאילו היא מוציאה את כל התסכול על פורטלנד, בזכות ניקולה יוקיץ' שהיה "סופרמן בליגה של אוגרים" וסיים עם שורה סטטיסטית אופיינית של 32 נקודות, 9 ריבאונדים ו-7 אסיסטים.
טיאגו ספליטר, מאמן הבלייזרס, שיודע כי בעוד פחות מ-48 שעות מול פיניקס קבוצתו חייבת להיראות אחרת, אמר בסיום כי "זהו אחד המשחקים הכי גרועים שלנו העונה. לדנבר הייתה תחושה דחיפות לנצח לאור המאזן השלילי שלהם, ואנחנו פשוט לא היינו מוכנים".
מעבר לבעיה המוכרת של חוסר הגודל, נטען שהבלייזרס גם לא היו מהירים מספיק כדי לפצות עליה - לא בסגירה לקלעים, לא בהגעה לנקודות מפתח, ולא בחזרה להגנה. המספרים תמכו בביקורת הזו - דנבר קלעה 57% מהשדה ו-51% משלוש, וגם כשפספסה היא השיגה יתרון בריבאונד התקפה. פורטלנד מצידה ניסתה להישאר בעניינים דרך השלשות, אבל קלעה 15 מ-47 בלבד (32%).
בתוך הערב השחור הזה, דני אבדיה צויין כנקודת אור עם 15 נקודות ו-13 אסיסטים, אבל גם הוא לא באמת יכול היה לשנות את התמונה הכוללת, כשפורטלנד רושמת רק 5 הפסדים גבוהים יותר בתולדות המועדון, כשהגדול שבהם היה 124:59 מול אינדיאנה בסוף שנות ה-90.
לאחר המשחק, הישראלי התייחס לתבוסה שספגה קבוצתו ולא התרגש במיוחד: "אנחנו לא צריכים להגזים בתגובה יותר מדי, נצטרך להתאושש. חזרנו מפגרת האולסטאר ואנחנו עדיין צריכים למצוא מחדש את הקצב שלנו, אבל אין לנו תירוצים. חייבים לשמור יותר טוב ולשחק עם יותר גאווה. אנחנו נתאושש ונהיה בסדר. ככה ה-NBA עובדת, לא צריך להתרגש".
דנבר קבעה את משחק החוץ עם הכי הרבה נקודות בתולדותיה וגם את ניצחון השיא שלה בהפרש, ובנוסף קלעה את מספר הנקודות הגבוה ביותר של קבוצה כלשהי העונה ב-NBA.
