וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מדלית כסף לסייפת לינור קלמן בסבב הגביע העולמי בסייף

20.2.2026 / 18:56

הסייפת הפראלימפית סיימה כסגנית בתחרות שנערכה באיטליה, אחרי ניצחון בחצי הגמר על המדורגת שנייה בעולם והפסד בגמר מול המדורגת ראשונה

תיקתקנו, 20.2/ספורט1

לינור קלמן, הסייפת הפראלימפית, זכתה אמש (חמישי) במדליית כסף בסבב העולמי הנערך באיטליה.
לינור המדורגת 7 בעולם ואותה מאמן דימה פודולסקי, התחרתה במקצוע החזק שלה, הדקר, וגברה בשלב חצי הגמר על הבריטית המדורגת שנייה בעולם בתוצאה 12:15. בגמר נוצחה לינור על ידי הדרום קוריאנית המדורגת ראשונה בעולם בתוצאה 15:11.

בתום התחרות אמרה: "זו מדליית כסף שנייה שלי בהפרש של שנה, אני עדיין מעכלת. הרמה מאוד גבוהה והייתי צריכה לחזור מפיגור בסיטואציות לא פשוטות. בשנה שעברה התרגשתי מאוד, פגשתי את קולינס הבריטית בגמר והפסדתי לה. הפעם ידעתי לבוא יותר רגועה ומחושבת וניהלתי את הקרב בצורה נכונה יותר. אני מקדישה את המדליה לסבתא שלי, סבתא זהבה האהובה, שנפטרה בשיבה טובה לפני חודש. הרגשתי שהיא איתי בתחרות ומעודדת אותי לא לוותר".

הקדישה את המדליה לזכר סבתה. לינור קלמן עם הדגל/אתר רשמי, אלירן הרוני

היום תתחרה לינור שוב, הפעם ברומח, והסייף מתוקו ראדה יתחרה בחרב. בשבת יתחרו בדקר מתוקו ראדה ואלכסיי שרנדוב, סייף חדש שאחרי הפציעה בפעילות מבצעית בטול כרם עבר מאגרוף לסייף פראלימפי, בו מתחרים הסייפים בישיבה.

  • עוד באותו נושא:
  • פראלימפי

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully