הקונדומים חזרו לכפר האולימפי. לאחר ש-10,000 הקונדומים שחולקו ללא תשלום לספורטאים המשתתפים באולימפיאדת החורף מילאנו-קורטינה 2026 אזלו בתוך ימים ספורים, הודיעה הוועדה המארגנת כי המלאי חודש בתחילת השבוע וימשיך להתחדש עד סיום האירוע.
"הוועד האולימפי עובד בשיתוף פעולה הדוק עם הוועדה המארגנת של מילאנו-קורטינה 2026 כדי לתמוך בבריאותם הנפשית והפיזית של הספורטאים, לרבות באמצעות מתן שירותי בריאות מינית", ציין הוועד האולימפי הבינלאומי בהודעה.
המלאי אזל "בשל ביקוש גבוה מהצפוי", מסר הוועד האולימפי הבינלאומי. לכן הוא "יחודש באופן שוטף עד לסיום המשחקים כדי להבטיח את זמינותו המתמשכת".
כזכור, המחסור לאחר ימים ספורים בלבד של תחרויות הגיע לכותרות בעיתונות הבינלאומית. "עשרת אלפים חולקו, עבור 2,800 ספורטאים. כמו שאומרים, תעשו את החשבון", אמר דובר הוועד מארק אדמס, בחיוך רחב, במהלך תדרוך העיתונאים היומי שלו.
אף שהכפר האולימפי ידוע מזה שנים כזירה למפגשים מיניים רבים בין ספורטאים צעירים, לא כל הקונדומים אכן היו בשימוש. חלק מהספורטאים הודו כי שמרו כמה מהם כמזכרות ממילאנו-קורטינה עבור עצמם או עבור יקיריהם. אחרים קיוו להפיק מהם רווח. מודעות הופיעו באתרי מכירה חוזרת כמו Vinted, שבהן הוצעו למכירה הקונדומים המבוקשים, המעוטרים בלוגו מילאנו-קורטינה - לעיתים במחירים מופרזים שהתקרבו ל-100 אירו. אך זה היה לפני חידוש המלאי.
גולשת הסקי האלפיני ממדגסקר, מיאליטיאנה קלרק, אמרה ל-USA Today Sports כי לא הופתעה לשמוע על המחסור השנה: "אני יודעת שבאולימפיאדת החורף הרבה אנשים משתמשים בקונדומים. ראיתי את זה גם באולימפיאדת החורף בייג'ינג 2022. היו קופסאות בכניסה לכל בניין שבו התארחנו, והכול נעלם מהן.אני כבר יודעת שהרבה אנשים משתמשים בקונדומים, או אולי לוקחים אותם כדי לתת לחברים שלהם מחוץ לאולימפיאדה. אולי הם משתמשים בהם כמתנות, פשוט עבור מעריצים".
