גמר גביע המדינה בכדורסל לעונת 2025/26 ייערך מחר, חמישי, בשעה 21:00, בהיכל מנורה מבטחים. במעמד הגמר ייפגשו מכבי תל אביב ובני הרצליה.
עבור הצהובים, זה יהיה גמר גביע המדינה ה-55 בתולדות המועדון. עד כה זכתה מכבי תל אביב ב-44 גביעי מדינה. בני הרצליה תופיע בגמר בפעם השישית, ובפעם השלישית תחת השם בני הרצליה בלבד (ללא בני השרון). היא פגשה פעמיים את מכבי תל אביב במעמד הגמר והפסידה, ומנגד רשמה שתי זכיות בגביע, בשנים 1995 ו־2022.
מכבי תל אביב, שצפויה להביא למשחק כ־7,000 אוהדים לפחות, אמורה לשמור על הסגל שניצח את הפועל ירושלים בחצי הגמר. לוני ווקר צפוי להמשיך להיעדר, בעוד שג'ף דאוטי אמור להתלבש. גם בני הרצליה לא צפויה לערוך שינוי בסגל, ותשאיר מחוץ ל־12 את דשון פרנסיס.
שתי הקבוצות אופטימיות מאוד לקראת ההתמודדות, ומקוות לחגוג בסיום הערב את הזכייה בגביע.
את משחק הגמר תנהל שלישיית השופטים: דן ילון, אלעד ליבוביץ' ועומר וסרמן.
מאמן מכבי תל אביב, עודד קטש: "הרצליה קבוצה מאוד מוכשרת עם רצף ניצחונות מרשים. יהיה משחק גדול, אנחנו מתרגשים ומתכוננים. אין לי בעיה עם המילה 'פייבוריטית', אבל אנחנו לא בסיטואציה אופטימלית בגלל הפציעות. נכון, אנחנו בבית ואנחנו מכבי תל אביב, אבל יש לנו רק מה להרוויח".
על צ'ינאנו אונואקו: "הוא מאוד דומיננטי. חלק מהדברים שהוא עושה זה משהו שהתמודדנו מולו לאחרונה באירופה, יש קבוצות ביורוליג עם שחקנים מהסוג הזה. הוא מאוד ורסטילי ונצטרך להתכונן להכל. בקלות אפשר להזכיר עוד 5-6 שחקנים של בני הרצליה שיכולים לעשות לנו נזק גדול".
על ג'ימי קלארק: "הוא מביא לנו קסם על המגרש ומחוץ למגרש. המון כישרון, שחקן שרוצה ללמוד ולהשתפר, כיף להיות לידו. הוא התקדם מאוד ויש לו עוד הרבה לאן להתקדם".
קפטן מכבי תל אביב, ג'ון דיברתולומיאו: "היו לנו חוסר מזל בארנה, אבל רוב החבר'ה לא היו פה. להגיע לכאן זה כבר הישג, אנחנו נרגשים, שמנו את עצמנו בעמדה לזכות בתואר".
על מקס היידיגר: "הוא אחד משחקני ההתקפה הטובים בליגה, אני שמח לראות אותו שוב. הוא מאוד מסוכן, עושה הרבה דברים בהתקפה וכדי לעצור אותו נהיה צריכים מאמץ קבוצתי".
יהוא אורלנד, מאמן בני הרצליה: "כמובן שיש הכנות מיוחדות. זה גמר גביע, מכבי תל אביב תשחק באולם הביתי שלה... האמונה לא רלוונטית, לא משנה מה אנחנו חושבים ומאמינים, פשוט צריך לבוא ולשחק הכי טוב שאפשר. "אוי ואבוי אם מישהו יחשוב על צמד המילים 'בלתי אפשרי'".
אורלנד על חצי הגמר: "אי אפשר להשוות בין המשחקים. הסגל שונה, העמק משחקת בצורה מסוימת, מכבי תל אביב משחקת בצורה שונה לחלוטין. נצטרך להביא אגרסיביות מהרגע הראשון, אבל זה לא הדבר היחיד שיעזור לנו. נצטרך להישאר מרוכזים ולדבוק בשיטת המשחק, ואם היא לא תצליח - נצטרך לשנות".
שלו לוגשי, קפטן בני הרצליה: "מעמד מאוד מרגש, בשבילי אישית ובשביל הקבוצה. כולנו מאמינים. מכבי תל אביב קבוצה מצוינת ואנחנו מגיעים כאנדרדוג. נצטרך לבוא לידי ביטוי, לעשות עבודה יותר טובה בהגנה, אנחנו קבוצה שאף פעם לא מוותרת. המאמנים מכינים אותנו הכי טוב שיש".
על אונואקו: "הוא שחקן דומיננטי שדוחף אותנו. הוא מטפטף לנו את עניין הגביע מתחילת העונה. בשבוע וחצי האחרונים הוא לקח הרבה יותר אחריות, לא נתן לרעשי הרקע להיכנס לנו לחדר ההלבשה. גם בחצי הגמר אפשר היה לראות שהוא לוקח אחריות".
