וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורלנד: "אין משמעות לניצחונות בליגה", אברהמי: "מאמינים בעצמנו"

15.2.2026 / 16:34

בני הרצליה והפועל העמק יתחרו בשני על המקום השני בגמר גביע המדינה, כששתי הקבוצות מגיעות אחרי עונה יוצאת מן הכלל. בהרצליה התלבטות בין פרנסיס לברנס, העמק מנסה להכשיר את ווילר (שני, 19:00)

דאבל דריבל עונה 1 פרק 42/מערכת וואלה

משחק חצי גמר גביע המדינה השני, שאחריו נדע מה יהיה משחק הגמר הגדול הראשון של העונה, ייערך מחר (שני, 19:00) בהיכל מנורה ויפגיש את בני הרצליה ואת הפועל העמק. הרצליה, שזכתה בגביע פעמיים בעבר, חוזרת למעמד שנה שנייה ברציפות כשבעונה שעברה נכנעה בדרמה גדולה נגד הפועל ירושלים, ואילו הפועל העמק תשחק במעמד לראשונה בתולדותיה.

הרצליה מגיעה למשחק במומנטום הטוב ביותר מבין קבוצות ליגת העל. היא ניצחה ב-13 מ-14 משחקיה האחרונים בישראל, שהטיסו אותה מהמקום האחרון ועד המקום הרביעי. בקבוצה אופטימיים מאוד לקראת ההתמודדות, כשהשאלה היחידה שנותרה פתוחה היא האם יהוא אורלנד יבחר להלביש את דשון פרנסיס, או ירשום למשחק את שחקן הפנים עב הבשר די ג'יי ברנס שהרשים בניצחון על הפועל חולון בשבוע שעבר. בהרצליה מקווים כי מעל 1,500 אוהדים יגיעו לתמוך בקבוצה.

"באים מרוכזים על מנת לעשות עוד צעד אחד", אמר המאמן יהוא אורלנד. "בגלל שאני שנה שנייה פה, אציין שיש כאן תהליך. בעונה שעברה עשינו חצי גמר אבל פגשנו את הפועל ירושלים בארנה, הגרלה פחות נוחה, ורוצים לעשות עוד צעד הפעם. אין שום משמעות לניצחונות שלנו בליגה, נבוא לנצח משחק שמתחיל ב-0:0, ככה מתייחסים לזה, לא באנו העונה למשחקים בעודף ביטחון. כשיש שחקנים טובים אז יש דילמה מי לרשום, אני לא היחיד שעומד בפני ההחלטות האלו, ואקבל את ההחלטה שאחשוב שהיא הכי נכונה. עד עכשיו בחרנו נכון בהתאם ליריבות מולנו והמיסמאצ'ים שנוצרים, ולכן אנחנו גם בחלק העליון של הטבלה".

שרון אברהמי מאמן הפועל העמק לצד יהוא אורלנד מאמן בני הרצליה/אתר רשמי, עודד קרני, איגוד הכדורסל

הפועל העמק מיצבה את עצמה מפתיחת העונה כאחת הקבוצות הטובות בליגת העל, והגיעה למשחק בזכות ולא בחסד. החבורה של שרון אברהמי מלאה בניסיון אישי, אבל כאמור בכל הנוגע לניסיון קבוצתי זו הופעה ראשונה שלה בחצי הגמר. בקבוצה יש לא מעט פציעות, כשהשאלה העיקרית היא האם ארון ווילר, שבמועדון חששו בתחילה כי סיים את העונה, יוכל לשחק כבר מחר, או שמא ילביש אברהמי למשחק את אדם סמית' שהתאושש מהכאבים בגבו. בין 1,500 ל-2,000 אוהדים מהמועצות המקומית המרכיבות את הקבוצה יגיעו להתמודדות.

"אנחנו עם כמה פציעות לצערי, מנסים להכשיר את ארון ווילר ולקבל החלטה אם הוא יתלבש או אדם סמית'", אמר שרון אברהמי, "היו מאמצים מאוד גדולים ויש התרגשות מאוד גדולה בכל העמק, שכולו אוהב כדורסל. במשחקים האחרונים היה אולם מלא, יודע שכמה עשרות אוטובוסים יגיעו, מחכים לדחיפה של הקהל. הרצליה עם משהו כמו 13 מ-14 ניצחונות במשחקים האחרונים, אנחנו מאוד מכבדים את הרצליה אבל מאמינים בעצמנו, יהיה מעניין מחר. רפי מנקו כאמור לא היה איתנו בחלק הראשון של העונה בגלל פציעה בנבחרת, בטוח שיתרום לנו הרבה מחר ובהמשך".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully