בעוד חגיגת חצי גמר וגמר גביע המדינה בכדורסל ייערכו השבוע, יתקיימו גם מספר משחקים מוקדמים מהמחזורים הבאים. המשחק הראשון יתקיים מחר (ראשון, 18:00) ממסגרת המחזור ה-24 באולם בנתניה, בו בחרה הפועל תל אביב לארח את מכבי רעננה בשל העובדה שאולמה הביתי תפוס. הפועל מגיעה למשחק מהמקום השני עם 14 ניצחונות ושני הפסדים, ואילו רעננה מדורגת במקום ה-12 עם שלושה ניצחונות ו-13 הפסדים.
הפועל תל אביב מגיעה למשחק בעיצומו של המשבר הגדול ביותר שלה בשנים האחרונות. החבורה של דימיטריס איטודיס הפסידה שישה משחקים בכל המסגרות ברציפות, איבדה את גביע המדינה, את ראשות הטבלה בליגת העל, ומתדרדרת בטבלת היורוליג. אם זה לא מספיק, אז חוסר שקט מאפיין את התנהלות הקבוצה, וגורמים שונים טוענים כי צריך לבצע זעזוע על הקווים. בהפועל מקווים לצאת לדרך חדשה נגד רעננה, אבל יודעים שהמשחק לא צפוי להיות קל. האדומים צפויים לחלק את דקות המשחק בין השחקנים ששיחקו פחות דקות בהפסד בקובנה אמש, כשהקבוצה חוזרת רק בשעות המוקדמות של הבוקר מליטא.
מכבי רעננה ניצחה שלושה משחקים בלבד מפתיחת העונה, כשמאז המחזור השלישי, כשניצחו את הפועל גליל עליון בחוץ, רשמה הקבוצה ניצחון אחד בלבד. העובדה שאליצור נתניה וגליל עליון מגלות סימני התאוששות בשבועות האחרונים לא מוסיפה לשקט של רעננה, שיודעת שהיא תצטרך להתחיל לנצח בשבועות הקרובים, אחרת תתקשה לשרוד לפני משחקי הבית התחתון של העונה. הקבוצה קיבלה במחזור הקודם את לנארד פרימן בחזרה, אבל משחקת ללא נייט לאשבסקי הפצוע. ברעננה מקווים כי התוצאות הלא טובות של הפועל תל אביב ישפיעו גם על היכולת שלהם מחר, והם ינסו לרשום הפתעה גדולה.
