המשחק המרכזי של המחזור ה-16 בליגת העל מפגיש בין הפועל ירושלים להפועל תל אביב, אבל עוד לפני כן נערכו הערב (ראשון) שני משחקים. הפועל העמק, שהעפילה לחצי גמר גביע המדינה, המשיכה את התקופה הטובה שלה עם ניצחון ביתי נינוח על מכבי רמת גן. כעת מארחת עירוני קרית אתא את הפועל באר שבע.
הפועל העמק - מכבי רמת גן 83:94
ריצת 0:20 מטורפת בפתיחת הרבע השני הובילה את הפועל העמק לניצחון ביתי שביעי העונה (מתוך שמונה משחקים) וחזרה למקום השלישי. מכבי רמת גן הופיעה עם רוטציה קצרה, ללא פרדי בורדיון שעזב לבני הרצליה וג'ורדן ניקוליס המורחק, אבל הוליכה רק בהתקפה אחת בתחילת המשחק (5:6) ונותרה בהלם מהבריחה ברבע השני, כשלאחר ההפסקה הצליחה רק לצמק את ההפרש בעזרת חמישה שחקנים בספרות כפולות, אותם הוביל רונאלדו סגו עם 19 נקודות. את המנצחת הנהיג כמעט כרגיל קיילר אדוארדס, שסיפק 21 נקודות וקלע 6 מ-10 מחוץ לקשת. לוקאס גולדנברג תרם 15, אלייז'ה צ'יילדס 13 וניב משגב סיים עם 9 ו-8 אסיסטים. מנגד, פרט לסגו היו אלה דריון אטקינס (8 ריבאונדים) ודרו קרופורד עם 15 כל אחד ואדם אריאל ויונתן אטיאס עם 12 כל אחד.
עירוני קרית אתא - הפועל באר שבע 86:84
המארחת נכנסה לשלוש הדקות האחרונות עם יתרון של חמש נקודות, אבל איבודי כדור במאני-טיים עלו לה ביוקר, כשברנדון אנג'ל וסי ג'יי אלבי הובילו את המהפך של באר שבע, שהתקרבה להפועל חולון המדורגת שישית בזכות ניצחון חוץ חמישי העונה (לעומת שניים בלבד בבית) ולמרות ערב רע מחוץ לקשת (8 מ-33 לעומת 9 מ-22 של יריבתה). קרית אתא הייתה זו שהכתיבה את הקצב ברוב שלבי המשחק, וגם הובילה 56:64 בשלהי הרבע השלישי, אבל ריצת 0:9 של באר שבע נתנה דווקא לה את היתרון בתחילת הרבע הרביעי, ולקראת הסיום היה כאמור תסריט דומה. אנג'ל כיכב עם 27 נקודות ו-12 כדורים חוזרים, דמיאן דאן סייע לו עם 16 ויואב ויטלם קלע 15 עבור באר שבע. מנגד, ג'מייה ניל היה קרוב לטריפל דאבל עם 18 נקודות, 10 אסיסטים ו-8 ריבאונדים, נואה לוק סיים עם 16 ובודי יום עם 15. קרית אתא עם תשעה הפסדים ב-10 משחקיה האחרונים.
