היה לנו סופ"ש שלם לתת לאבק לשקוע, ועדיין, מה לעזאזל קרה פה?! הראש עדיין מסתובב מאחד מהטרייד דדליינים הכי מוזרים שהיו לנו. הקבוצות שאמורות למכור קנו, הקבוצות שאמורות לקנות שמרו את הידיים בכיסים. יאניס אנטטוקומפו בבאקס עדיין, ותמונת האליפות השתנתה, אבל לא כל כך ברור איך… צריך להפשיל שרוולים ולעשות קצת סדר.
כתבות של מנצחים ומפסידים של הדדליין זה כל כך 2025 (ו-2024 ולמעשה גם כל השנים שלפני כן, אחלה פורמט, תכלס), אז החלטנו ללכת הפעם בכיוון קצת שונה. הכותרת של כל סגמנט תתן לכם רמז, פשוט תזרמו. וכמובן תנו לנו מדעותיכם המלומדות בתגובות. איפה טעינו? מי שכחנו? האם דני אבדיה אולסטאר? דברים כאלה. אנחנו כאן כדי ללמוד.
NBA broke the trade deadline record for most players ever traded ?
— LakeShowYo (@LakeShowYo) February 6, 2026
▫️73 players traded
▫️28 trades pic.twitter.com/jFARVsSMHT
סגל חדש, עתיד חדש
יוטה ג'אז
אוקיי, אני חייב להודות שלקח לי רגע להתממשק עם החזון של משפחת איינג'. קבוצה במעמד של הג'אז לא אמורה להפריח בחירות סיבוב ראשון לאוויר העולם סתם ככה. אתם לא מוכנים כפרות.
אבל. בהנחה שג'רן ג'קסון ג'וניור לא ישחק המון העונה, כדי לא לפגוע בטנקינג שהם נשבעו שהם לא עושים, יש פה בסך הכל מהלך פרי-אייג'נסי מוקדם. "פרה-אייג'נסי", כמו שקוראים לזה באינגליש (הבנתם? הבנתם). הרי יוטה לעולם לא תהיה יעד נחשק עבור מולטי-מיליונרים בשנות ה-20 לחייהם, ולכן יש הגיון בכינוס הנכסים האלה עבור שחקן ברמה של ג'קסון ג'וניור. ואני אומר את זה בתור מישהו שהוא לא מחסידיו הגדולים ביותר. ג'קסון, אם המגבלות ההתקפיות שלו והנטייה להסתבך בעבירות, תמיד הרגיש לי כמו מישהו בלבל של או.ג'י אננובי יותר מאשר אולסטאר קבוע שאפשר לבנות סביבו התקפה.
ואם אני צודק לגבי הרכש החדש, אז קודם כל מדובר בהימור ענק של האיינג'ים על קיונטה ג'ורג' כרכז העתיד של הקבוצה. הג'אז מוכנים לעשות מהלך כזה כי מבחינתם יש להם את אבני הפינה של הסגל הטוב הבא שלהם: לאורי מארקונן, ג'ורג', ועכשיו טריפל ג'יי. מי שרוצה יכול גם לזרוק את ווקר קסלר, אייס ביילי ובחירת הדראפט הקרובה לגרעין המסקרן שיש למורמונים. תצחקו אם תרצו, אבל לג'אז יש נתיב להתקפה בטופ 10 ולהגנה בטופ 10, אולי כבר מהעונה הבאה. הוא עדיין לא סלול, אבל עדיין. שווה לנסות.
מינסוטה טימברוולבס
קשה לקרוא להוספת גארד מהספסל "סגל חדש", אבל איו דוסונמו סוגר להם פינה. לזאבים היה חור בסגל בצורת ניקיל אלכסנדר ווקר, וכשהאחרון היגר מזרחה הוואקום שהשאיר מאחוריו עלה להם במשחקים. האם הפאזל הזה מספיק טוב לאליפות? ימים יגידו, אבל הקבוצה שבשנתיים האחרונות הגיעה לגמר המערב התחזקה.
TRAVIS SCOTT CRASHES JAMES HARDEN'S POST-GAME INTERVIEW. ??
— Hoop Central (@TheHoopCentral) February 8, 2026
(h/t @ohnohedidnt24)
pic.twitter.com/Mx8o9UurGk
סגל חדש, בעיות חדשות
קליבלנד קאבלירס
הקאבס הם האחרונים ליפול בפח של הארדן, אבל יכול להיות שלא הייתה להם ברירה?... העובדה שהם אלה ששילמו בחירה סיבוב שני כדי להשלים את האחד-עבור-אחד הזה רומזת משהו בין השורות. אולי הם יודעים משהו על מצבו הבריאותי של דאריוס גארלנד, והם פשוט לא יכולים לקחת סיכון שגם אחרים יבינו את זה. אנחנו לא רואים הרבה טריידים כאלה. הזקן כבר זקן, 36 ליתר דיוק, ומבוגר בעשור מגארלנד.
הארדן ייתן לקאבס גנרל על המגרש שידאג לתת למיטשל להתעסק רק במה שהוא יודע - להשחיל את הכדור לטבעת. הארדן ישחק פיקנ'רול עם ג'ארט אלן ואוון מובלי, והצד הזה של המגרש אמור להיות בסדר. בהגנה זה יהיה על קני אטקינס למצוא לו את הבלטה שבה הסטטיות של הארדן תהיה הכי פחות מזיקה. יש לו את הסגל לעשות את זה, וזה לא שגארלנד בעצמו היה פריים-גארי פייטון (למרות שלזכותו יאמר שהוא לפחות ניסה).
הקאבס צמצמו את חלון ההזדמנויות שלהם כשהביאו שחקן בגיל של הארדן. על אף שהוא משחק ברמה של אולסטאר, הדעיכה שלו כבר החלה. ותיכף הוא ירצה את החוזה הבא שלו, וכולנו כבר יודעים מראש איך הסיפור הזה נגמר. אם הקאבס יוכלו לתת ריצת פלייאוף רצינית אחת - דיינו. נראה שזו הגישה שלהם כרגע.
וושינגטון וויזארדס
במילה אחת: מה? ביותר מילים: קשה להבין את הכיוון של הוויזארדס, שהיו מאוד ממושמעים בירכתי הטבלה במשך כמה שנים, רק בשביל לבעוט בדלי ברגע האחרון, ולהמר על שניים מהכוכבים היותר בעייתיים שיש לליגה הזאת להציע. קצת כמו מישהו שגולל בעלי אקספרס כדי להעביר את הזמן, ופתאום רואה דום באגי וסנואו בורד שפעם הוא ממש רצה. הם במצב מחורבן, וכמעט בחינם, אז הוא קונה. YOLO. אני לא יודע אם בוושינגטון יודעים מה המטרה של כל זה, אבל לפחות נראה שהם נהנים.
The NEW LOOK Washington Wizards ?
— Basketball Forever (@bballforever_) February 4, 2026
The Wizards are also projected to hold a Top-5 pick in the 2026 NBA Draft. This team could be SCARY next season ? pic.twitter.com/P6uoclUyiQ
סגל חדש, בעיות ישנות
גולדן סטייט
העברתם את ג'ונתן קומינגה, ברכות. אתם עדיין בדיוק באותה נקודה. קודם היה לכם שחקן מאוד מוכשר שלא רציתם להעלות לשחק דקות קבועות ברוטציה, ועכשיו יש לכם שחקן מאוד מוכשר שלא תוכלו להעלות לדקות קבועות ברוטציה גם אם תרצו. מי שבונה על המצב הבריאותי של קריסטפס פורזינגיס עושה את זה על אחריותו ובניגוד להמלצת הרופאים (ועבדכם הנאמן).
שיקגו בולס
הבולס הם אולי הקבוצה שהכי מתסכלת את הקהל שלה, מאז שג'ורדן פרש בפעם השניה. למעשה, גם טיפה לפני, כי הפרישה שלו ממדיהם הייתה מאוד לא מחויבת למציאות, כמו שראינו בדוקו שלו. אבל למה שנתעכב על שגיאות העבר, כשארתורס קארנישובס מתעקש לתת לנו כל כך הרבה חומר גלם טרי?
נשימה עמוקה. מה, לכל הרוחות, אתם מנסים לעשות?! מה הפואנטה להתחיל בטנקינג אחרי שהשגתם כבר 24 ניצחונות?! מי צריך כל כך הרבה גארדים בסגל?! איך צברתם אפס בחירות סיבוב ראשון עבור אלכס קארוסו, דמאר דרוזן, קובי וויט, איו דוסונמו וניקולה ווצ'ביץ'?! מה זאת האלרגיה הזאת לאפסייד, ולמה אתם לא מטפלים בה?!
סגל ישן, מה נטרק איתכם?
סקרמנטו קינגס
לדבר עליכם עושה אותי עצוב, אז אני מדלג. זה אקט של חמלה לעצמי, זה לא כי הרווחתם את זה. אני יודע שטכנית עשיתם דברים, אבל זה לא נחשב.
מילווקי באקס
תעבירו את יאניס כבר הרגתם אותנו.
Everything every team did at the trade deadline. pic.twitter.com/zwQBmiX2i4
— NBA TRADE DEADLINE (@NBATRADERUMOR10) February 5, 2026
כאמור, הטרייד דדליין הזה היה מטורף, בטוח פספסנו כמה דברים שפשוט בושה שפספסנו, לנוחיותכם דאגנו לתיבת הצעות בשם תגובות, אנחנו מבטיחים לקרוא הכל ולקחת לתשומת ליבנו.
