אחרי מספר טריידים גדולים, בראשם המעבר של ג'יימס הארדן לקליבלנד וההצטרפות של קריסטפס פורזינגיס לגולדן סטייט, הדדליין יגיע הערב (חמישי) לסיומו בשעה 22:00 שעון ישראל. כולם המתינו בציפייה גדולה למעבר אפשרי של יאניס אנטטוקומפו, אבל מילווקי הפתיעה כשהודיעה שהיא לא תעביר את הכוכב שלה בשלב זה.
לפי שאמס צ'ראניה, הכתב הבכיר של ESPN, הבאקס העבירה מסר למתעניינות שהם מתכוונים להשאיר את היווני לפחות עד סיום החלון הנוכחי, אחרי שבועות שבהם שמו היה על המדף במה שיכול היה להיות אחד הטריידים הגדולים של השנים האחרונות.
ההחלטה מגיעה בזמן שיאניס עדיין בחוץ בגלל מתיחה בשוק ימין וללא לוח זמנים ברור לחזרה, ובמילווקי בוחרים כעת להפנות את האנרגיה למהלכים אחרים סביב הסגל במקום לעסקת ענק. אנטטוקומפו חתום גם לעונה הבאה ומחזיק אופציית שחקן יקרה במיוחד לעונת 2027/28, כך שמבחינת המועדון אין "דדליין פנימי" שמכריח מהלך מיידי, גם אם השיח סביב הקיץ כבר מתחיל להיבנות.
ובינתיים, "המהלכים האחרים" התחילו. נייג'ל הייז-דיוויס וניק ריצ'רדס עברו למילווקי, כשפיניקס מקבלת בתמורה את קול אנתוני ואמיר קופי. הייז דיוויס, שלא הורגש בסאנס עד כה, מצטרף לקבוצה שעשויה לשנות כיוון. בהקשר הישראלי, זה גם סוגר (לפחות כרגע) את הספקולציות על האפשרות שהייז דיוויס יגיע להפועל תל אביב.
The Milwaukee Bucks have indicated to teams that they are keeping Giannis Antetokounmpo through the trade deadline and will start making other trades, sources tell ESPN.
— Shams Charania (@ShamsCharania) February 5, 2026
הלייקרס ביצעו את המהלך הראשון שלהם לאחר שסיכמו עם אטלנטה על עסקה ובה גייב וינסנט ובחירת סיבוב שני ב־2032 עוברים להוקס, ובתמורה מגיע ללוס אנג'לס לוק קנארד. עבור הלייקרס מדובר בחיזוק ממוקד וברור - קלעי שלשות איכותי שאמור לפתוח את המגרש ולייצר "ספייסינג" שהקבוצה חיפשה, על רקע העובדה שהיא נמצאת בתחתית הליגה הן באחוזי שלשות והן בכמות השלשות שהיא קולעת למשחק.
קנארד (29), שנמצא בעונה הנוכחית ביכולת קליעה יוצאת דופן עם 49.7% לשלוש (מהגבוהים בליגה), עם 7.9 נקודות למשחק, הגיע לאטלנטה בקיץ על חוזה לשנה אחת אחרי תקופה בממפיס, ובעבר שיחק גם בדטרויט ובקליפרס. מנגד, וינסנט (29) לא הצליח לייצר השפעה כלשהי מאז שהגיע ללייקרס בחוזה לשלוש שנים בקיץ 2023, התמודד עם פציעות וחוסר רציפות, והעמיד העונה 4.8 נקודות בלבד למשחק ב־34.6% מהשדה ב־29 הופעות.
טרייד נוסף נערך לפני מספר שעות, ובמסגרתו מינסוטה סיכמה עם שיקגו על קבלתו של איו דוסומו, במהלך שנועד בראש ובראשונה לעבות הסגל ולחזק את התרומה מהספסל. הגארד בן ה-26 מציג את העונה הטובה בקריירה עם 15.0 נקודות בממוצע, 51.4% מהשדה ו־45% משלוש, ומגיע עם ערך מוסף משמעותי בהגנה. במועדון מקווים שהוא ייכנס לנישה שתרם בה בעונה שעברה ניקייל אלכסנדר־ווקר, שעזב בקיץ לאטלנטה.
המחיר עבור מינסוטה כולל ויתור על רוב דילינגהאם (בחירה 8 בדראפט 2024), לאונרד מילר וארבע בחירות סיבוב שני, כשהבולס יקבלו ישלחו מהצד שלהם את ג'וליאן פיליפס. עבור הבולס מדובר בהמשך הקו של פעילות ערה במיוחד בימים האחרונים, והם מצטיידים בנכסי דראפט וגארד מבטיח, לאחר שדילינגהאם התקשה למצוא את עצמו בטימברוולבס ולהשתלב ברוטציה.
