וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מכבי ת"א נותנת אמון בסגל שלה. דיילה דוחף לכדורגל התקפי

עודכן לאחרונה: 6.2.2026 / 8:27

הצהובים לא צפויים לבצע חיזוק נוסף לפני סגירת החלון ומאמינים באבו פרחי, מדמון ומלדה. וגם: השינוי הבולט של המאמן החדש לעומת לאזטיץ' והעמדה המפתיעה אותה כן היה רוצה לחזק

תקציר גביע המדינה: מכבי יפו - מכבי תל אביב 5:0/ספורט1

במכבי תל אביב נוטים להישאר בסגל הנוכחי עד תום העונה. חמישה ימים לסיום חלון ההעברות, רק אם תיפול לידיים של הקבוצה מציאה אמיתית - שחקן זר שבוודאות יחשבו במועדון שהוא טוב יותר ממי שקיים, והתנאים הכספיים יתאימו - הוא יצורף. בכל מצב אחר, הסגל הנוכחי, ובתוכו שמונת הזרים של הקבוצה, יישאר כפי שהוא.

אוהדי מכבי תל אביב עדיין מצפים לצירוף חלוץ זר במקום יון ניקולואסקו שנפצע וסיים את העונה, אבל הנטייה במועדון היא ללכת עם סייד אבו פרחי כחלוץ המוביל ולקדם את חלוצי המשנה אלעד מדמון ויונס מלדה. אתמול היה מרוצה המאמן רוני דיילה מההופעה של אבו פרחי שכבש שער נאה, והחלוץ הצעיר ימשיך לקבל אמון, כאשר המאמן לא יקפח גם את מדמון ואפילו לא את מלדה שלא נספר במכבי תל אביב עד עכשיו.

לקבוצה יש כאמור שמונה זרים, ודיילה מרוצה מהם. המאמן הפתיע אתמול אחרי המשחק ואמר שאם היה יכול לצרף שחקן הוא היה דווקא בוחר להביא מישהו כגיבוי לרוי רביבו בעמדת המגן השמאלי, מאחר שאין לקבוצה שחקן טבעי לתפקיד הזה למקרה שרביבו לא יכול לשחק. מי שעשה אתמול את התפקיד הזה הוא שגיב יחזקאל, שכבר שיחק בעבר כמגן שמאלי, אבל ברור שזה לא התפקיד החזק שלו.

זה ממשיך להיראות טוב. דיילה/אריאל שלום

בתוך כך, דיילה, שכבר חתום עם מכבי תל אביב על תשעה שערים בשני משחקיו הראשונים כמאמן הקבוצה, הודה כי הוא מאמן שדוגל בהתקפה, בטח במשחקי הבית. הוא הדגיש שלמכבי תל אביב קבוצה צעירה עם ממוצע גיל נמוך ולכן הדרישות שלו מאוד גבוהות מהשחקנים בכל מה שקשור לאינטנסיביות, מהירות, לחץ גבוה וצירוף שחקנים לחלק הקדמי. אחד הסימנים המובהקים לשינוי בינו לבין המאמן הקודם ז'ארקו לאזטיץ' הוא הדרישה הבלתי מתפשרת של דיילה לתקוף עם שני שחקנים בכנף: לצרף את המגן לשחקן הקו ההתקפי, וכך לבנות הרבה מאוד התקפות.

בזמן שכולם עסוקים ביציעים בחלוץ, דיילה משוכנע שצריך להגדיל את כמות המצבים ולכן יהיה משקל גדול לעבודה בכנפיים, בשונה מפילוסופיית המשחק של לאזטיץ'.

בכל הקשור לחיבור שלו עם הקהל ולעובדה שכבר משחק שני ברציפות האוהדים קוראים בשמו והוא הולך אליהם בתנועות ידיים לוחמניות - עניין נדיר ויוצא דופן במכבי תל אביב ובכלל - אמר דיילה: "אני חושב שחיבור בין הקהל לשחקנים וגם בין הקהל למאמן הוא דבר חשוב מאוד. כדורגל משעמם אותי בלי אוהדים ואני אמשיך לדחוף בכך שכולם יהיו מחוברים אחד לשני".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully