וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נשיא פיפ"א: חרם על ישראל יהיה "תבוסה". ויש לו תכנית חדשה

לפי ג'אני אינפטינו, "צריכים לעגן בתקנון שלנו שלא נאסור לעולם על אף מדינה לשחק כדורגל בגלל המעשים של המנהיגים הפוליטיים שלה". ויש מחמאות נוספות לטראמפ

תיקתקנו, 2.2/ספורט1

נשיא פיפ"א, ג'אני אינפנטינו, הביע התנגדות נחרצת לחרמות על מדינות בזירה הבינלאומית - וגם על ישראל בפרט - והגן במקביל על החלטתו להעניק לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ את "פרס השלום" של ארגון הכדורגל העולמי.

בריאיון לתוכנית The World with Yalda Hakim אמר אינפנטינו כי חרם על ישראל "הוא תבוסה", והדגיש כי לדעתו פיפ"א צריכה לעגן בתקנון שלה עיקרון שלפיו אין לאסור על מדינות להשתתף בכדורגל בינלאומי בשל מעשיהם של מנהיגים פוליטיים.

"אנחנו צריכים לשקול לעגן בתקנון שלנו שלא נאסור לעולם על אף מדינה לשחק כדורגל בגלל המעשים של המנהיגים הפוליטיים שלה", אמר אינפנטינו. "מישהו צריך להשאיר את הקשרים פתוחים".

נשיא פיפ"א הבהיר כי הוא מתנגד לחרמות באופן עקרוני, והרחיב את הדברים גם בהקשר לקריאות לחרם על מונדיאל 2026 שייערך בארצות הברית, על רקע מדיניות ההגירה והביטחון של טראמפ. לדבריו, בעולם "מפולג ואגרסיבי", הכדורגל צריך לשמש גשר בין עמים ולא כלי ענישה פוליטי.

שחקני נבחרת ישראל/אודי ציטיאט

באותו ריאיון התייחס אינפנטינו גם לביקורת סביב הענקת "פרס השלום" של פיפ"א לדונלד טראמפ, והגן על המהלך. "מה שפיפ"א יכולה לעשות כדי לעזור לשלום בעולם - היא צריכה לעשות", אמר, והוסיף כי טראמפ "באופן אובייקטיבי ראוי לפרס", בשל מעורבותו בהבאת צדדים יריבים לשולחן המשא ומתן ופתרון סכסוכים.

לדברי אינפנטינו, הסיסמה של פיפ"א - "כדורגל מאחד את העולם" - "הולכת יד ביד עם שלום", ולכן הארגון צריך להימנע מהחרמות ולהעדיף הידברות ושמירה על קשרים, גם במצבים פוליטיים מורכבים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully