עופר ינאי לא עמד לדין בעקבות התנהגותו במשחק בין הפועל תל אביב להפועל באר שבע ביום ראשון האחרון, כאשר תובע איגוד הכדורסל הסתפק באזהרה בלבד, אך הבוקר (חמישי) חידדו באיגוד את הכללים והבהירו: כניסת בעלי תפקידים למגרש בזמן משחק אסורה ומעתה תוביל לעונשים חמורים.
אם זה לא היה מובן מאליו שלבעלי תפקידים אסור להיכנס למגרש בזמן משחק, באיגוד הודיעו: "כידוע, בזמן משחק, היחידים מטעם הקבוצות אשר רשאים להימצא במגרש הם השחקנים, צוות האימון ובמקרה הצורך - צוות רפואי. לאחרונה אירעו מספר מקרים שבהם נכנסו בעלי תפקידים למגרש בזמן משחק על מנת למחות על החלטות שיפוט כאלה ואחרות, ו/או לשוחח עם השחקנים. כניסה למגרש של בעל תפקיד, מעבר להיותה אסורה, אינה שונה מהותית מהתפרצות של אוהד למגרש, ובמקרים מסוימים אף חמורה מהתפרצות של אוהד "רגיל" (ככל שפרופיל בעל התפקיד שנכנס למגרש גבוה יותר).
"עד עתה, מאחר שהתופעה הייתה חריגה יחסית, הח"מ הסתפק באזהרות מנהלתיות וכתב אישום הוגש החל מהאירוע השני ואילך של אותו בעל תפקיד", המשיכו באיגוד. "עם זאת, עקב השתרשות התופעה במספר ליגות, החל מיום מכתבי זה, כל כניסה של בעל תפקיד למגרש בזמן משחק, ואין זה משנה אם המשחק פעיל באותו רגע או נעצר בעקבות פסק זמן או עבירות, תיחשב כפריצה של אוהד למגרש, על כל המשתמע מכך, לרבות דרישת עונשים חמורים לצורך מיגור התופעה לחלוטין. כבעלי תפקידים בקבוצות, אתם מתבקשים להוות דוגמה לאוהדים ולאפשר לשופטי המשחק להתרכז בניהול המשחק בלבד".
