הפועל חיפה נפרדה אמש (שבת) מהמאמן גל אראל אחרי שהקבוצה הפסידה גם לנועלת הטבלה בני ריינה. היום בתכנית הספורט של 103FM, הבעלים יואב כץ הסביר מדוע בחר להיפרד ממנו אחרי תקופה ארוכה שבה מעמדו היה רעוע.
"גל אראל הוא בשר מבשרה של הפועל חיפה. מאוד שמחתי שמינינו אותו לאמן את הקבוצה ואני מקווה שהוא יחזור בקרוב. בינתיים אנחנו צריכים להבטיח את הישארות הקבוצה בליגה. נעשה שינוי כיוון לתקופה מסוימת".
אם הוא לא סומך עליו שישאיר את הקבוצה בליגה: "כרגע זה לא נראה טוב, כי צברנו נקודה אחת מ-15 האחרונות. לא הצלחנו עם הזרים, כרגע המצב לא נראה טוב ונצטרך להסתכל בכיוון אחר. אני מקווה שגל יחזור בקרוב".
בין המועמדים להחליף את אראל נמצא חיים סילבס, שבעצמו פוטר לאחרונה ממ.ס. אשדוד: "אנחנו מחפשים מי המאמן הכי מתאים להפועל חיפה, מי יוכל להשאיר אותה מחוץ למאבקי התחתית. עוד לא החלטנו מי הכי מתאים".
אם המועמדים הם סילבס ואבוקסיס: "מהידע שלי, שניהם בחורים נהדרים, בעלי הרבה מאוד ניסיון ויכולת, עם הישגים מרשימים. הם בהחלט בין אלה שאנחנו חושבים עליהם, אבל יש גם מועמדים אחרים".
אם הוא טעה כשסירב לשדרג את שכרו של רוני לוי: "כל בן אדם עושה טעויות כל יום. יש לי חלק בטעויות שנעשו. אם הייתי משאיר את רוני לוי? אני לא יודע עכשיו, אבל יש לי חלק גדול בזה ובבעיות שנעשו. אני לא מרגיש שפספסתי את רוני לוי בשבוע, כי אני לא חושב שהוא רצה לחזור להפועל חיפה אחרי שלוש שנים פה. הוא קיבל הצעה ממכבי נתניה, זה הבית שלו ואין הרבה נסיעות. אי אפשר לדעת מה היה קורה אילו, זה מה שזה ואנחנו צריכים לדאוג להשאיר את הקבוצה בליגה".
אם גל אראל לא קיבל את כל הכלים כדי להצליח: "התקציב של אראל הוא יותר גדול משל רוני לוי. הבחירות נעשו על ידי הצוות של העונה, הבחירות של העונה שעברה על ידי הצוות של העונה שעברה. זה לא אותו צוות. נעשו שגיאות בבחירת השחקנים, אבל זה הכדורגל. במקום להיות בפלייאוף העליון אנחנו נלחמים נגד הירידה".
אם הוא לא טעה כשמינה מאמן חסר ניסיון: "לקחתי את רן בן שמעון שלא אימן אף פעם בליגת העל והוא הצליח יפה עם הפועל חיפה, לקחתי את טל בנין משום מקום והוא הצליח מאוד יפה וגם שלומי דורה שאימן רק בנוער הצליח יפה. אני מאוד קיוויתי לחזור עם ההצלחות שגדלו בהפועל חיפה עם גל אראל, ועדיין מקווה שלא טעיתי ושנראה אותו בקרוב בהפועל חיפה. בתור שחקן הוא לא יחזור, אבל אולי כמאמן".
על הפרידה מדור חוגי: "זו אחת השגיאות. הצוות המקצועי חשב שיותר טוב בלעדיו".
