המשטרה הפורטוגלית פתחה בחקירה בעקבות אירוע ונדליזם חריג, במהלכו הוצת פסל הברונזה של כריסטיאנו רונאלדו מחוץ למוזיאון CR7 בעיר פונשל, בירת האי מדיירה - מקום הולדתו של הכוכב הפורטוגלי.
על פי הדיווחים, צעיר תועד כשהוא שופך חומר דליק על הפסל, מצית אותו באמצעות מצית, וכאשר הלהבות אוחזות בפסל - ואף כמעט בבגדיו שלו - הוא נסוג לאחור ומבצע ריקוד ביזארי לצלילי מוזיקת ראפ, שהושמעה מרמקול שהביא עמו. את המעשה כולו הוא צילם והעלה לחשבון האינסטגרם שלו, שם יש לו כאלף עוקבים.
הצעיר, המשתמש בשם המשתמש zaino.tcc.filipe, מתאר את עצמו ברשתות החברתיות כ"פריסטיילר ואיש מקומי", ולצד הסרטון פרסם הודעה חריגה במיוחד: "זו האזהרה האחרונה של אלוהים". הסרטון עורר סערה ברשת וזכה לגינויים חריפים, כולל מצד אוהדי רונאלדו כמובן.
במשטרת פונשל אישרו כי מבצע ההצתה זוהה והועבר לאשפוז ביחידה פסיכיאטרית "למען ביטחונו האישי". גורמים במשטרה ציינו כי הוא מוכר לרשויות גם מאירועים קודמים בעלי אופי דומה. בשלב זה לא ברור האם יוגש נגדו כתב אישום פלילי.
Instagram user 'zaino.tcc.filipe' filmed himself setting fire to Cristiano Ronaldo's statue outside the CR7 Museum in Funchal.
— foot.mundo (@_footmundo) January 20, 2026
Madeira's PSP (Public Security Police) says it is "trying to identify the perpetrator of the crime of damage." pic.twitter.com/A1GIuMszpQ
באשר לנזק שנגרם לפסל, במוזיאון CR7 מסרו כי האש אחזה בפסל לזמן קצר אך דעכה במהירות, וכי עדיין נבדק האם נגרם נזק קבוע. "האירוע מטופל על ידי המשטרה, ואין לנו מה להוסיף בשלב זה", נמסר מטעם הנהלת המוזיאון.
הפסל, שמוצב בסמוך למוזיאון האישי של רונאלדו, אינו זר לוונדליזם. בשנת 2016 הוא הושחת לאחר שאוהדי ליאונל מסי צבעו עליו את שמו של הארגנטינאי ואת הספרה 10, בעקבות זכייתו בכדור הזהב על חשבון רונאלדו. לאחר האירוע, הפסל הועבר מקום.
האירוע הנוכחי עורר מחדש את הדיון סביב פסלי רונאלדו במדיירה. הפסל מחוץ למוזיאון מפורסם לא רק בשל דמותו של הכוכב, אלא גם בשל עיצובו החריג, ובעיקר הבליטה הבולטת במכנסיו - פרט שעורר אינספור בדיחות ותגובות מאז נחנך הפסל ב-2014 בנוכחות רונאלדו עצמו. "זה רגע מיוחד מאוד בשבילי, שיהיה פסל שלי", אמר אז החלוץ.
