ההודעה הרשמית עדיין לא יצאה, אבל העסקה כבר חתומה ונעולה: תאי עבד הוא הישראלי החדש בליגה הספרדית. אביו, קובי עבד, התראיין הערב (שלישי) ב-103FM וסיפר על הרגע הגדול של בנו, שעד כה שיחק בקבוצת המשנה של פ.ס.וו איינדהובן.
"עכשיו סיימנו את טקס החתימה ואת ההצגה למדיה", אמר קובי עבד. "הבוקר תאי עבר את הבדיקות הרפואיות בהצלחה, אנחנו אחרי החתימה ומחר הוא יתאמן בפעם הראשונה עם הקבוצה. אנחנו מתרגשים".
על לבנטה, שבשבת הפסידה 2:0 לריאל מדריד: "אני לא חושב שהם היו פחות טובים מריאל מדריד, אפילו הגיעו ליותר הזדמנויות. בחרנו בלבנטה הרבה בזכות המאמן (לואיס קסטרו). אנחנו מאמינים שהקבוצה תישאר בליגה, אחרת לא היינו מגיעים. אני כמעט בטוח שהמועדון יישאר בליגה הבכירה - וגם אם לא, אז בסדר, נעשה את הבחירה שלנו בסוף העונה אם להמשיך או לעבור הלאה, יש לנו את האופציה. חתמנו לשלוש שנים וחצי, אבל יש לנו אופציה לעשות שינוי במקרה של ירידת ליגה".
מדוע הוא לא זכה להזדמנויות בפ.ס.וו: "פ.ס.וו הסכימה לשחרר אותו תמורת סכום מאוד מכובד, כמעט שני מיליון יורו. פ.ס.וו רצתה להשאיר את תאי בחוזה מאוד גדול עם אופציה לצאת להשאלה העונה, אבל אנחנו לא הסכמנו. פטר בוס ייעד לתאי את התפקיד מתחת לחלוץ, אבל יש להם שחקנים של עשרות מיליוני יורו בעמדות האלה, ולא חיפשנו לשבת על הספסל. עוד בקיץ תאי היה קרוב לעבור לאלצ'ה, אבל דברים השתבשו ברגע האחרון. עבדנו קשה מאוד בחודש האחרון כדי להביא לתאי את ההצעה הטובה והנכונה בשבילו".
על המעבר לאלצ'ה שנפל - מולה הוא עשוי לערוך הופעת בכורה: "זה נכון שהמעבר נפל בגלל המצב של ישראל בעולם. לפני שחתמנו, הגענו לכאן כדי לבדוק את המצב באזור - הוא הילד שלי וידעתי שאני צריך לספק לו סביבה בטוחה ומחבקת. אנחנו שמחים שאנחנו פה".
אם הוא מתחרט ששיחק בפ.ס.וו: "אנחנו מרוצים מאוד מהתקופה בפ.ס.וו, כי את הכלים שהוא קיבל שם, הוא לא היה מקבל משום קבוצה בישראל".
