משחקי הסיבוב השני באליפות אוסטרליה יצאו הבוקר (רביעי) לדרך, כשהמדורגים הבכירים לא התקשו.
גברים:
קרלוס אלקראס גבר על הגרמני יאניק האנפמן 6:7 (4), 3:6, 2:6 ועלה לסיבוב השלישי, במסגרת המרדף אחר תואר הגרנד סלאם היחיד שחסר לו. אחרי ניצחון קל בסיבוב הראשון, הוא קיבל מבחן קשה יותר ברוד לייבר ארנה: הספרדי שמדורג 1 פיגר 3:1 בסט הראשון, חזר למשחק וניצח בשובר שוויון כדי לסגור מערכה מתישה שנמשכה 78 דקות. משם אלקראס העלה הילוך, שבר מוקדם במערכה השנייה ושלט עם קצב ודיוק כדי להגדיל את היתרון. בתחילת המערכה השלישית האנפמן נראה כבוי אחרי טיפול רפואי, ואלקראס ניצל זאת, השיג שבירה כפולה וסגר את המשחק.
התקווה המקומית אלכס דה מינור (אוסטרליה, 6) יפגוש את חמד מדז'דוביץ' (סרביה, 137). המדורג 6 בעולם נושא את תקוות הקהל הביתי מול הסרבי המבטיח, שרשם אשתקד ניצחונות על טניסאים מהטופ 10. דה מינור נשמע דרוך: "יש לו המון עוצמה, סרב גדול וחבטות קרקע חזקות. אני אצטרך לנסות לנטרל אותו ולקוות שלא אהיה רק שק חבטות".
משחקים בולטים נוספים:
סשה זברב (גרמניה, 3) - אלכסנדר מולר (צרפת)
דניל מדבדב (רוסיה, 6) - קנטן האליס (צרפת) 7:6 (9), 3:6, 4:6, 2:6
אנדריי רובלב (רוסיה, 13) - ז'יימה פאריה (פורטוגל) 4:6, 3:6, 6:4, 5:7
פרנסיסקו סרונדולו (18, ארגנטינה) - דמיר דז'ומהור 3:6, 2:6, 1:6
נשים:
ארינה סבאלנקה, המדורגת 1 בעולם ואלופת אוסטרליה ב-2023 וב-2024, ניצחה את הסינית באי ג'ואושואן 3:6, 1:6. סבאלנקה פתחה בסערה ועלתה ל-0:5 במערכה הראשונה, אך נתקעה פתאום כשבאי שמרה על ההגשה ואף שברה אותה וצמצמה פערים, מה שהכניס את הבלארוסית למוד קצת עצבני. למרות זאת היא סגרה את הסט הראשון, ובמערכה השנייה התייצבה מהר והמחישה את פערי הרמות.
קוקו גוף (3, ארה"ב) הביסה את אולגה דנילוביץ' הסרבית (102 בעולם) 2:6, 2:6 בתוך 77 דקות בלבד. הסיכויים של דנילוביץ' נראו קלושים כבר אחרי 22 דקות, כשהאמריקאית פתחה בסערה ועלתה ל-0:5. הסרבית ניסתה לכפות את עצמה באמצעות לקיחת סיכונים מקו הבסיס, אבל גוף המצוינת פירקה את התכנית שלה במהירות במגרש מרגרט קורט ארנה שטוף השמש, וקבעה מפגש בסיבוב השלישי מול בת ארצה היילי באפטיסט.
משחקים בולטים נוספים:
אלינה סביטולינה (12, אוקראינה) - לינדה קלימוביצ'ובה (פולין) 5:7, 1:6
קרלה טאוסון (14, דנמרק) - פולינה קודרמטובה (אוזבקיסטן) 3:6, 6:3, 5:7
