ערב מטורף ברוטרדם הסתיים בעוד אכזבה לפיינורד: למרות קאמבק דרמטי ושני שערי בכורה בלתי נשכחים של שאקיל ואן פרסי, בנו של המאמן רובין ואן פרסי, פיינורד הפסידה לשכנה ספרטה רוטרדם 4:3 וספגה מכה נוספת בתקופה רעה במיוחד.
שאקיל ואן פרסי בן ה-19 עלה מהספסל בדקה ה-64 כשפיינורד בפיגור 2:0. בדקה ה-87 כבש את שער הבכורה שלו בקבוצה הבוגרת, ולא סתם שער: מספרת מרהיבה. דקה לאחר מכן איזן ל-3:3, אלא שמה שאמור היה להפוך לערב שלו - הפך להפסד דרמטי במיוחד. היריבה יצאה למתפרצת וג'ושוע קיטולאנו הכריע בדקה ה-90+3. פיינורד סופרת משחק שישי ברציפות ללא ניצחון בכל המסגרות, והפער מפ.ס.וו המוליכה עומד על 16 נקודות.
על אף הערב הגדול, שאקיל ואן פרסי בחר לא להתראיין לאחר המשחק, דבר שהפתיע גם את אביו. כשנשאל על כך על ידי איש התקשורת האנס קראיי ג'וניור ואף נשמעה רמיזה אם מדובר בהוראה מהמאמן, רובין ואן פרסי הגיב בתקיפות והבהיר: "לא, ברור שלא".
צפו במספרת המרהיבה
??? Robin van Persie's son Shaqueel with a fantastic goal for Feyenoord. Only 19-years-old. ? pic.twitter.com/bv3Yt0xlKI
— EuroFoot (@eurofootcom) January 18, 2026
ואן פרסי האב כבר התמודד בעבר עם ביקורת סביב שילוב בנו: שאקיל ערך את הופעת הבכורה שלו בקבוצה הבוגרת במשחק הליגה האירופית מול סלטיק, שהסתיים בהפסד 3:1 ברוטרדם. המאמן הסביר אז כי ההחלטה לא נבעה משיקול משפחתי אלא מקצועי: "קיבלתי את ההחלטה כמאמן, לא כאבא, כי היינו צריכים שער. שאקיל הוא שחקן שיכול לכבוש מכל זווית - זו הסיבה שהכנסתי אותו".
