וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סיטי הדהימה, סמניו הרשים: "מביא לנו משהו שאנחנו רוצים וצריכים"

מערכת וואלה ספורט

11.1.2026 / 8:28

התכולים מחצו את אקסטר 1:10 בגביע ("שלחו מסר"), עוזר המאמן שיבח את שחקן הרכש: "הוא משתלב היטב, לא מפסיק לרוץ ויכול להסתגל מהר". מאמן היריבה: "חוויה משפילה"

תקציר: מנצ'סטר סיטי - אקסטר 1:10/ספורט1

מנצ'סטר סיטי רשמה אתמול (שבת) את אחד המשחקים המוחצים בתולדותיה בגביע האנגלי, עם ניצחון 1:10 על אקסטר באתיחאד - התוצאה הגבוהה ביותר שלה במפעל מאז 1987. מעבר למימד ההיסטורי, המשחק סימן גם פתיחה מבטיחה במיוחד לאנטואן סמניו, שכבש שער בכורה מיד עם הופעתו הראשונה בקבוצה, אחרי שהצטרף מבורנמות' בעסקה של 64 מיליון ליש"ט. ב"סקיי" נכתב: "זה ערב שבו סיטי לא רק עלתה שלב, אלא שלחה מסר ברור לעונה כולה".

לאחר המשחק התראיין עוזרו של פפ גווארדיולה, פפיין ליינדרס, שעמד על הקווים בניצחון המרשים של קבוצתו, והוא בחר להתמקד בדברים אחרים למרות התוצאה ההיסטורית. "אנחנו רוצים להגיע לגמרים השנה ואנחנו בדרך לשם", אמר. "אנחנו משחקים עכשיו בחצי גמר גביע הליגה, התקדמנו בגביע האנגלי ואנחנו בעמדה טובה בליגת האלופות - ואנחנו רוצים לבנות על זה". ליינדרס הדגיש כי בעיניו המפתח טמון בתהליך המתמשך של הקבוצה: "פפ אומר את זה כל הזמן - אנחנו רוצים לגדול, לבנות ולעשות את הצעד הבא כקבוצה".

בתוך אותה תפיסה קבוצתית, סמניו קיבל מחמאות. "אנטואן משתלב היטב", אמר ליינדרס. "הוא בחור צנוע, הוא מביא משהו להתקפה שאנחנו באמת רוצים וצריכים. הוא מהיר, הוא רוצה ללחוץ, הוא לא מפסיק לרוץ ויכול להסתגל מהר מאוד לסגנון שלנו".

ספתח מוצלח. סמניו/רויטרס

גם מנקודת המבט של היריבה היה ברור עד כמה מדובר באירוע חריג. מאמן אקסטר, גארי קאלדוול, הודה לאחר המשחק: "זה שיעור - כשאחד המאמנים הגדולים בכל הזמנים צריך לנצח משחק, הוא בוחר הרכב שנועד לנצח. הכבוד שהם הפגינו היה יוצא מן הכלל, הם עשו בדיוק את מה שמנצ'סטר סיטי הייתה אמורה לעשות מולנו". עם זאת הוסיף: "זו הייתה חוויה משפילה, אבל העונה שלנו לא תוגדר על ידי המשחק הזה, אלא על ידי משחקי הליגה שנותרו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully