הגביע האנגלי, מהמפעלים המרגשים והמפתיעים ביבשת, חזר אתמול (שישי) עם סיבוב שלישי גדוש במיוחד, כאשר המנה העיקרית מוגשת בשבת עם 19 משחקים מרתקים. זה גם הרגע שבו הגדולות נכנסות לתמונה ומתחילות את המסע שלהן בדרך לוומבלי, כאשר בכל מקרה תהיה מחזיקת גביע חדשה לאור הדחתה הסנסציונית של קריסטל פאלאס.
דונקסטר - סאות'המפטון 3:2
דניאל פרץ הגיע לסאות'מהפטון רק לפני כמה ימים, וכבר פתח בין הקורות במשחק הגביע נגד היריבה מליג וואן. הקדושים הגיעו אחרי תקופה קשה עם שישה משחקים ללא ניצחון וסטירה מצלצלת של 4:0 ממידלסברו, והמשחק הזה אולי יוציא אותם לדרך חדשה, למרות שאת הבעיות בהגנה ידעה לנצל גם היריבה מהליגה השלישית. קמרון בראג הסקוטי העניק לסאות'המפטון יתרון מוקדם בדקה השמינית, ואחרי שפרץ התמודד עם איום ראשון למסגרת אז קמרון ארצ'ר הכפיל בדקה ה-24 וקוריו מאצוקי נגח את השלישי בדקה ה-42. במחצית השנייה, התמונה התהפכה. מאט פירסון כבש אחרי קרן בדקה ה-48 והפך לראשון שמכניע את פרץ באנגליה, ובדקה ה-59 השוער הישראלי חלם וספג מבעיטה חלשה בצד שמאל מג'ורדן גיבסון. הסיינטס שמרו על היתרון בשיניים ועלו לסיבוב הרביעי.
מנצ'סטר סיטי - אקסטר 1:10
איזו תוצאה לסיטיזנס, שהוציאו את כל העצבים משלוש תוצאות התיקו הרצופות בליגה עם עשירייה היסטורית. הקבוצה מהליגה השלישית הגיעה עם 8,000 אוהדים לאיתיחאד אבל התפרקה לחלוטין למרות הרכב משני של גווארדיולה. מקס אליינה (12), רודרי (24), שני שערים עצמיים (42, 45), ריקו לואיס (49, 91), הרכש הטרי אנטואן סמניו (54), טיג'אני ריינדרס (72), ניקו אוריילי (79) וריאן מקאידו (86) חגגו.
ניוקאסל - בורנמות' 3:3 (5:7 בפנדלים)
איזה קרב דרמטי למגפייז. הרווי בארנס כבש ראשון (50), אלכס סקוט (62) ודייויד ברוקס (68) הפכו מיד, אבל אנתוני גורדון כבש בפנדל בדקה ה-95. בהארכה בארנס השלים צמד (118) אבל מרכוס טברנייר איזן בדקה ה-122 ושלח את הקבוצות לדו קרב פנדלים, בו הדרמה רק גברה עם שתי החטאות רצופות של המקומיים, אבל הדרמה נמשכה ובסופו של דבר הם חגגו עם 5:7 מתוק.
טוטנהאם - אסטון וילה 2:1
הקבוצה של אונאי אמרי איבדה גובה בליגה לאחרונה, אבל בגביע היא עשתה את העבודה מול התרנגולים המאכזבים גם ללא אמיליאנו מרטינס. אמיליאנו בואנדיה כבש ראשון בדקה ה-22, ומורגן רוג'רס המשיך בעונה המופלאה שלו עם שני בתוספת הזמן של המחצית. ווילסון אודוברט צימק בדקה ה-54, אבל טוטנהאם לא הצליחה להשוות והודחה.
צ'רלטון - צ'לסי 5:1
הבכורה של ליאם רוזניור הסתיימה בניצחון מוחץ על היריבה מהצ'מפיונשיפ, אבל הדרך לשם לא היתה קלה. רק בתוספת הזמן של המחצית הראשונה נפרץ הסכר עם בומבה של יורל האטו לחיבורים, ובדקה ה-50 הכפיל טוסין אדרביו עם השני. מיילס ליבורן הביך את הבלוז עם שער מצמק, אבל מארק גיו הרגיע עם השלישי בדקה ה-62, ובתוספת הזמן חתמו פדרו נטו ואנצו פרננדס (בפנדל) את התוצאה.
משחקים בולטים נוספים
אברטון - סנדרלנד 3:0 בפנדלים (1:1 ב-120 דקות)
שפילד וונסדיי - ברנטפורד 2:0
