ההגעה של מנור סולומון לפירנצה ממשיכה להכות גלים, והפעם היא מקבלת התייחסות מהתקשורת האיטלקית. מאז הצטרפותו לפיורנטינה, חלק פולטיקאים ואף חלק מאוהדי הוויולה התנגדו לצירופו בשל עמדות פוליטיות שיוחסו לו והתבטאויות פרו־ישראליות, אך לפחות על הדשא הוא כבר החל "להרוויח נקודות".
אלא שגם אחרי התרומה המקצועית בשני המשחקים בהם נטל חלק, הוויכוח סביבו לא נרגע. בתקשורת באיטליה הודגש כי הביקורת נמשכת בעיקר בשל העובדה שסולומון הביע תמיכה בישראל ואף שיבח את צה"ל בהקשר הלחימה בעזה. מנגד, יש מי שטוענים שהכדורגל צריך להישאר על הדשא, ושסולומון אמור להישפט על היכולת בלבד.
מי שנכנס לתוך הדיון הער הוא העיתונאי ג'וזפה קרוצ'יאני, שהתייחס לנושא בתוכנית "Quarta Repubblica" ויצא להגנתו של הישראלי בצורה די חריגה בנוף של פירנצה. "זה דבר מביש", אמר, "סולומון כתב דברים בעד הצבא הישראלי, אני אפילו לא זוכר מה בדיוק, וזה גם לא מעניין אותי. מישהו אומר שהוא שיבח את הצבא הישראלי, אז מה? הוא שחקן כדורגל".
קרוצ'אני טען גם כי קיימת צביעות ביחס שמקבלים שחקנים על בסיס העמדות שהם מבטאים, והוסיף משפט שהצית את הדיון מחדש: "אם הוא היה אומר 'יחי חמאס', לא היה קורה כלום, בזה אתה יכול להיות בטוח, או אם הוא היה אומר 'תחי פלסטין החופשית, יחי המאבק המזוין הפלסטיני' - אני לא חושב שהיינו רואים כל כך הרבה התנגדות נגד השחקן הזה".
בהמשך הדברים קרא קרוצ'אני להפריד בין פוליטיקה לכדורגל: "תנו לו לעשות את העבודה שלו ואל תשגעו אותו", אמר, והוסיף עקיצה כלפי מי שניסה להרים מחסום סביב המהלך של פיורנטינה: "אנחנו רוצים לחסום כדורגלן שמגיע לאיטליה רק כי הוא ישראלי?".
