מכבי חיפה התנערה אתמול (שלישי) מדגל הפריסה של אוהדיה והבהירה כי פנתה לגורמי האכיפה לאחר פריסתו, אלא שבשעות הערב המאוחרות הגיעה תגובת ארגון "הקופים הירוקים", שלפיה המועדון היה מודע לדגל ואף אישר את תוכנו.
הבוקר (רביעי), לאור הסערה שנוצרה, משטרת ישראל מסרה גם היא את תגובתה לכך שאושר לאוהדים להציג תפאורה שכזו: "על פי חוק הספורט משטרת ישראל אחראית לשמירת הסדר הציבורי ומניעת הפרות סדר מחוץ למגרש. כל מה שקורה בתוך המגרש הינו באחריות מנהל האירוע, לרבות תוכן אביזרי העידוד. למען הסר ספק, המשטרה אינה אחראית על תוכן האביזרים, לרבות דגלי פריסה, ולראייה החלטת הביניים האחרונה שניתנה על ידי בג"ץ".
המשטרה הבהירה לסיום: "יש לציין כי במשחק המדובר מנהל האירוע לא ביקש את סיוע המשטרה בהסרת השלט, וככל שהייתה עולה בקשה מסוג זה, הדבר היה נבחן".
